Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Zutphen, Oskamstraat
dd. 12 jan om 13.35 uur
Feit: vier jongens (graffiteurs) op heterdaad aangehouden verdachten: 3 jongens van 15 en 1 van 14 jaar allen uit Zutphen Getuigen melden dat 4 jongens een muur aan de Oskamstraat aan het bekladden waren. Toen zij de politie zagen renden twee weg. 1 van hen kon door de politie worden aangehouden en de ander werd door de getuige aangehouden. Hij had inmiddels ook alle vier de fietsen van de jongens op slot gezet (slim van de getuige) zodat zij niet weg konden rijden. De andere twee jongens bleven bij de fietsen staan. Allen zijn naar het buro gebracht. Tegen hen wordt een HALT-proces verbaal opgemaakt.

Gorssel, Joppelaan
dd. 12 jan om 20.40 uur
Feit: aanhouding met gebruik van pepperspray
verdachte: 37-j man uit Gorssel
Man gedroeg zich vervelend in een horecagelegenheid en weigerde de gelegenheid te verlaten. Toen de politie terplaatse kwam begon hij hen te bedreigen met een barkruk. Hierop werd door de politie pepperspray gebruik waarna de man kon worden aangehouden en in gesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ivm bedreigen van de politie.

Zutphen, Nieuwstad
dd. 13 jan. om 09.15 uur
Feit: man aangehouden na bedreiging van personeel. verdachte: 25-j man uit Voorst
De man werd door de politie aangehouden in een bedrijf omdat hij het aanwezige personeel met een koevoet bedreigde. Het ging hier om een arbeidsconflict. De man is aangehouden. Later in de middag is de man na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake bedreiging van het personeel.

Einde berichten

Rein Brummel
06-510884364