Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-01-2003 2e persbericht van maandag 13 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold
In een flatwoning aan de Jan van de Capellelaan is een hennepkwekerij opgerold. Dat gebeurde zondagavond rond 18.15 uur. Bij de politie kwam de melding binnen dat een aantal bergingen deels onder water stonden. Bij controle in een woning boven de bergingen bleek er water in het huis te staan. Ook was er een professionele kwekerij aanwezig. In drie kamers stonden ongeveer 550 planten en de nodige kweekapparatuur. De stroom werd illegaal afgetapt. Alle spullen zijn afgevoerd en vernietigd. Naar de huurder van de woning wordt een onderzoek ingesteld.

Helmond: Vrouw betrapt op uitkeringsfraude
Het Bureau Sociale Recherche in Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een vrouw van 35 uit Helmond. De vrouw, die een uitkering kreeg, zou jarenlang spaargeld op een bankrekening in België hebben gehad; ze had dat niet doorgegeven aan de sociale dienst. Die is benadeeld voor een bedrag van bijna 85-duizend euro. Het bedrag wordt teruggevorderd.

Helmond: Inbraak in berging
Bij een inbraak in de berging van een flatwoning aan de Molenstraat zijn onder meer een fiets, een schuurmachine, een boormachine en een cirkelzaag gestolen. Dat gebeurde tussen zaterdagmiddag 16.30 uur en maandagochtend 8.30 uur. Het slot van de deur van de berging was geforceerd.

Leende: Inbraken in autos
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in autos aan de Hoge Akker en de Kroonakker. In totaal werd in acht autos ingebroken. Dat gebeurde door een ruit te vernielen of het portier open te breken. Er verdwenen onder meer radio-cd-spelers, een navigatiesysteem, autoradios, cds en paraplus.

Eersel: Verlichtingscontroles
Op de Stokkelen, de Bisschop Rythoviusweg, de Mgr. De Haasstraat en de Schadewijk is maandagmorgen een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden ongeveer 350 fietsers gecontroleerd; 49 van hen kregen een bekeuring omdat zij geen goede verlichting voerden.

Mierlo: Inbraak in bedrijf
Het afgelopen weekeinde is ingebroken in een bedrijf aan de Geldropseweg. Er werden slijpschijven en gereedschap weggehaald. Eerst werd het slot van een toegangspoort naar het bedrijfsterrein geforceerd, waarna een slot van een toegangsdeur naar het bedrijf zelf werd vernield.

Waalre: Roodlicht-controle
Op de kruising Willibrorduslaan/Bergstraat is maandagochtend tussen 7.40 en 8.30 uur gecontroleerd op het rijden door rood verkeerslicht. Er werden vijf processen-verbaal uitgeschreven.

Veldhoven: Snelheidscontroles
Op de Zandoerleseweg en de Sondervick zijn maandag snelheidscontroles gehouden. Tussen 11.45 en 12.30 uur werden er op de Zandoerleseweg 94 automobilisten gecontroleerd. Daarvan reden er 13 te hard. Er mag daar 60 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Op de Sondervick werd gecontroleerd tussen 12.40 en 13.40 uur. Daar werden 454 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 100 te hard reden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Geldrop: Man aangehouden voor diefstal papieren Een man van 46 uit Geldrop is maandagmiddag rond 13.30 uur aangehouden omdat hij een portefeuille met onder meer autopapieren gestolen zou hebben uit het gemeentehuis aan de Hofstraat in Geldrop. De man zou de portefeuille op een onbewaakt ogenblik uit een kamer hebben gehaald. Daarna is hij er vandoor gegaan. Omdat zijn signalement aan de politie werd doorgegeven, kon hij op de Stationsstraat worden aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.