Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

maandag 13 januari 2003

Team Altena

Snelle taxichauffeur
WERKENDAM - Op zondagavond 12 januari 2003 omstreeks 21.45 reed een 35 jarige man uit Werkendam over de Dijkgraaf den Dekkerweg met een snelheid van 136 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur gereden mag worden. De man verklaarde dat de snelheidsovertreding het risico van het vak als taxichauffeur was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Diefstal personenauto
ANDEL: Er is een personenauto gestolen uit Andel. Dit gebeurde tussen vrijdag 10 januari 18:00 uur en zaterdag 11 januari 02:00 uur. De auto is gestolen vanaf de Hoge Maasdijk in Andel. Het gaat om een blauwe personenauto, merk Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken RN-88-KK.

Team Loon op Zand

Parkeeroverlast
KAATSHEUVEL: Op zondag 12 januari 2003 schreef de politie in de Van Heeswijkstraat twaalf bekeuringen uit. De automobilisten kregen een proces-verbaal voor het parkeren zonder vergunning op een parkeerplaats bestemd voor vergunninghouders.

Gordelcontrole
KAATSHEUVEL: Op maandag 13 januari is er aan de Europalaan een gordelcontrole gehouden. Deze controle vond plaats tussen 08.45 en 10.15 uur. Er zijn in totaal zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel.

Team Gilze en Rijen

Dronken doorrijder
MOLENSCHOT: Op zondag 12 januari 2003, vond op de Broekstraat 1 te Molenschot een eenzijdig ongeval plaats, waarbij de bestuurder van een personenauto twee betonnen paaltjes kapot reed. De man ging direct naar huis en kreeg daar binnen vijf minuten al bezoek van de politie. De 29 jarige inwoner van Molenschot bleek te veel alcohol gebruikt te hebben. Hij is door de politie gearresteerd en moest in het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Dit gaf een uitslag van 445 ug/l. Dat is twee keer de wettelijk toegestane maximale waarde van 220 ug/l. Aan de verdachte is een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Tas gestolen

MOLENSCHOT: Een inwoonster van Molenschot miste haar tas nadat zij in een horecagelegenheid de dartfinale van Barney had bijgewoond. Haar tas bleek te zijn gestolen. In de tas een rijbewijs, sleutels, bankpassen en een geldsbedrag van 560 euro. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Team Geertruidenberg Drimmelen

Drie verdachten aangehouden wegens wapenbezit

MADE: Vrijdagavond 10 janunari omstreeks 21.45 uur trof een surveillance eenheid in de Kerkstraat een personenauto met daarin drie mannen aan. Toen zij werden aangesproken zag de politie twee honkbalknuppels en bivakmutsen in de auto liggen. Verder had één van hen een busje traangas bij zich. Omdat hier sprake was van een overtreding van de Wet wapens en munitie werden de drie mannen, allen afkomstig uit Breda, respectievelijk 19 en 17 jaar oud als verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Gezien de feiten en omstandigheden waaronder de drie zijn aangehouden wordt vermoed dat zij meer op hun kerfstok hebben dan het slechts bezitten van verboden wapens. De politie sluit niet uit dat zij een strafbaar feit wilden voorbereiden of uitvoeren. Zij zijn daarom hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Morgen worden de drie voorgeleid aan de officier van justitie te Breda. De verhoren vinden op dit moment nog steeds plaats. In het belang van dit onderzoek wordt volstaan met dit persbericht

Team Waalwijk

Kluis gestolen bij bedrijfsinbraak WAALWIJK: In de nacht van 12 op 13 januari is er bij een bedrijf gelegen aan de Eerste Zeine een steen door de ruit heen gegooid. Door het ontstane gat hebben de daders het pand kunnen betreden. Uit het pand is een kluis gestolen. In de kluis zat een geldbedrag van circa 475.
De politie heeft de zaak in onderzoek

Team Oosterhout

Rambraak
OOSTERHOUT Voor de vierde keer in korte tijd is er een ramkraak gepleegd bij een winkel in de Arendshof te Oosterhout. Vermoedelijk is met een voertuig tegen de houten deuren gereden. Uit de winkel zijn een aantal kledingstukken ontvreemd. Het precieze aantal nog niet bekend. Politiepersoneel van de Forensisch Technisch Onderzoek heeft op de plaats van de inbraak een sporenonderzoek ingesteld. Uit een buurtonderzoek is gebleken dat getuigen een witte auto hebben gezien ten tijde van de inbraak. De Bredase politie vond in de loop van de dag een witte gestolen personenauto. De auto was tegen het einde van de nacht teruggezet op de plaats waar hij was gestolen, namelijk de Verbeetenstraat in Breda. In deze auto zijn spullen van de Oosterhoutse inbraak gevonden. Uiteraard is ook deze gestolen auto aan een uitgebreid sporenonderzoek onderworpen.

Bron: Jeroen Steenmeijer