Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda,13 januari 2003

Getuigen helpen politie bij aanhouding auto-inbreker

BREDA: Een getuige zette de politie zondagmiddag 12 januari jl. op het spoor van een auto-inbreker op het parkeerterrein bij de overdekte schaatsbaan aan de Terheijdenseweg. De politie heeft de man aangehouden. Een andere getuige had gezien waar de inbreker de gestolen autoradio verstopt had.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat een man had ingebroken in een personenauto. Agenten zagen op de parkeerplaats een hen bekende inbreker achter een auto op de grond zitten. Uit zijn jas stak een gedeelte van een schroevendraaier. De getuige die de politie gebeld had wees de agenten de auto waarin was ingebroken. Het slot van het rechtervoorportier was met een schroevendraaier geforceerd, uit het voertuig was een autoradio weggenomen. Een andere getuige wees de agenten de plaats aan waar de inbreker de autoradio had verstopt. In de struiken werd het apparaat aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld. De districtsrecherche werkt het onderzoek af

Verkeershandhavingteam houdt alcoholcontrole

BREDA: Zondagavond 12 januari jl. hield het Verkeershandhavingteam van de politie Midden en West Brabant tussen 18.30 en 22.00 uur een alcoholcontrole op het Kloosterplein en de Lunetstraat.

145 automobilisten hebben een blaastest gedaan. Vier bestuurders werden aangehouden. Een ervan betrof een Spaanse militair die over werd gedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Tegen twee bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Het ging om een 38-jarige man uit Ulvenhout en een 42-jarige Bredanaar. Een automobilist kwam er vanaf met een rijverbod.

Bedrijfsinbraken

BREDA: Bij een bedrijf aan de Goeseelstraat is gisteravond ingebroken. Men heeft aan de voorzijde met een grote steen een ruit ingeslagen. Men heeft een complete PC incl. beeldscherm en toetsenbord gestolen. Later op de avond werd de noodvoorziening losgemaakt waarna men op grove wijze een computerkast heeft gestolen, waarbij het bureaublad geheel door midden werd gebroken.

ETTEN-LEUR: Vannacht werd omstreeks 00.15 uur ontdekt dat bij een bedrijf aan de Bredaseweg was ingebroken. Men heeft een ruit ingeslagen en daarna een computer en beeldscherm weggenomen. Ook bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg is vannacht ingebroken. Ook hier werd een ruit ingeslagen. Men heeft een computer en beeldscherm gestolen.

Kop-staart aanrijding rijksweg A-16

LANGEWEG: Zondagavond omstreeks 19.30 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s op de A-16 komende uit de richting Breda ter hoogte van Langeweg. Een bestuurder moest afremmen voor een voor hem rijdende personenauto. Hierdoor raakte hij in een slip en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Een achter deze auto rijdende bestuurder kon een aanrijding voorkomen door naar rechts uit te wijken. Echter een achter de tweede auto rijdende bestuurder kon een aanrijding met de tweede auto niet voorkomen. Hierdoor ontstond er een kop-staart botsing tussen het tweede en derde voertuig.

Brandstichting

ZEVENBERGEN: Zondagmiddag omstreeks 14.00 uur werd er brand gesticht in een loods aan de Looierij te Zevenbergen. In de loods werd een stapel pallets in de brand gestoken. Van het dak is de isolatie verbrand. Daar de brandweer het vuur snel onder controle had is erger voorkomen. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Bron: Willem van Hooijdonk