Stichting Bouw Research

Klaassen Innovatieprijs uitgereikt

Zaterdag 11 januari is de Klaassen Innovatieprijs uitgereikt door drs.ing. Jan Straatman, adjunct directeur projecten van SBR. Met de innovatieprijs wil Klaassen bouwmaatschappij uit Dinxperlo haar medewerkers en relaties uitdagen om vernieuwend bezig te zijn met hun vak. Uit de vijf inzendingen zijn door een deskundige jury de twee beste ideeën geselecteerd, die voor een prijs in aanmerking komen. De eerste prijs gaat naar Manfred Hinge, die een innovatieve oplossing bedacht voor het nauwkeurig en arbeidsvriendelijk stellen van zware kozijnen en gevelelementen. De tweede prijs ging naar Herbert Minkhorst, die een slimme, oplossing bedacht voor het slank en esthetisch verantwoord uitvoeren van een boeiboord van zwaar geïsoleerde dakconstructies.

De innovatieprijs heeft tot doel om goede ideeën te belonen en medewerkers uit te dagen om creatief met hun vak bezig te zijn. Slimme oplossingen voor dagelijkse (uitvoeringsproblemen) in de bouw zijn in het belang van klanten, zij krijgen een beter product, van medewerkers, die de kans krijgen om zich te ontplooien, en van het bedrijf, dat zich in de markt kan onderscheiden met slimme oplossingen en een hoog kwaliteitsniveau. Reden genoeg voor SBR om dit soort initiatieven te ondersteunen. De Klaassen innovatieprijs is 3 jaar geleden (1999) voor het eerst uitgereikt. Daarna was het 2 jaar stil. Het blijkt dat er soms andere zaken zijn die alle energie opsouperen. In 2002 was de tijd rijp voor een tweede ronde. Alle medewerkers zijn in het voorjaar opgeroepen om hun innovatieve ideeën uit te werken. 5 ideeën belandden uiteindelijk op het bureau KAM-coördinator Toon Janssen, die de innovatieprijs coördineert

De 5 inzendingen zijn door een deskundige jury beoordeeld op basis van de criteria die in een uitgebreid reglement voor indiening en beoordeling zijn vastgelegd. De beoordelingscriteria zijn efficiëncy, bouwtijd, arbeidsomstandigheden, diefstal op de bouwplaats, milieu en interne communicatie.

De jury bestaat uit drie onafhankelijke leden, de heer De Bruijn, voormalig directeur van SBR, de heer Slingerland, directeur van BOB Kennisoverdracht, de heer Wessels, accountmanager van Bouwradius Overijssel/Gelderland en twee medewerkers van Klaassen Bouwmaatschappij, de heer Schepers, gepensioneerd uitvoerder en de heer Te Broekhorst, hoofd bouwtechniek. De jury was bijzonder te spreken over de kwaliteit van de inzendingen. Daarom zijn niet één, maar twee innovatieve ideeën met een prijs beloond.

Ook in 2003 zullen de medewerkers en relaties van Klaassen bouwmaatschappij worden opgeroepen om mee te dingen naar de innovatieprijs.

Meer informatie:
· SBR, drs.ing. J.T.H. Straatman, 010-2847600, j.straatman@sbr.nl; www.sbr.nl · Klaassen Bouwmaatschappij: de heer Toon Jansen, 0315-657200; 06-27063559, ajansen@klaassen.com; www.klaassen.com

De heer Jansen kan zorgen voor de achtergrondinformatie van de winnende innovaties, voor een interview met de winnaar of voor foto's.

maandag 13 januari 2003