Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Breda,13 januari 2003

Rijksweg A 4 na aanrijding besmeurd met `melkpoeder`

ROOSENDAAL Vanmiddag, omstreeks 16.30 uur heeft op de A-4 tussen Roosendaal en Antwerpen een aanrijding tussen twee vrachtauto`s plaats gevonden. Hierbij kwam een lading melkpoeder op de rijbaan terecht.

Een Italiaanse vrachtauto bestuurd door een Belgische chauffeur reed over de rechterrijstrook in de richting van de grens. Circa 4 kilometer voor de grens werd de vrachtauto over de linkerrijstrook ingehaald door een andere vrachtauto. Deze vrachtauto kwam tijdens inhaalmanoeuvre volgens de Belgische chauffeur wat naar rechts. Hierdoor ging deze chauffeur ook wat naar rechts waarbij hij een op de vluchtstrook met pech (lekke band) stilstaande vrachtauto schampte. Hierdoor scheurde de laadbak van de Italiaanse vrachtauto open en kwam de lading melkpoeder gedeeltelijk op het wegdek te recht. Volgens agenten ter plaatse is deze rijstrook spiegelglad geworden en ziet het eruit alsof het gesneeuwd heeft. Inmiddels is een veegploeg van Rijkswaterstaat doende de rommel op te ruimen. Het zou gaan om circa 7 ton melkpoeder die is vrijgekomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het verkeer moet rekening houden met filevorming en vertraging omdat slechts één rijstrook beschikbaar is.

Uitslaande brand woning

OUDENBOSCH : Vanmorgen omstreeks 10:42 uur werd een uitslaande brand gemeld in een woning aan de Galgestraat te Oudenbosch. Ter plaatse kwamen de brandweer, de burgemeester, GGD, teamchef en agenten van de politie team Halderberge. Het bleek een uitslaande brand uit dak van de woning ter hoogte van de badgeiser te zijn. Belendend perceel met rieten dak werd nat gehouden. Bewoners waren niet thuis. Zij werden geïnformeerd en door politiemensen en later door bureau slachtofferzorg opgevangen Brandweer kreeg brand onder controle. Schade aan pand en interieur is groot. De unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden en West Brabant stelt aanstaande woensdag onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Politie houdt verdachten aan ter zake afpersing

BERGEN OP ZOOM: De Districtsrecherche heeft vorige week en afgelopen weekend twee personen, een 18-jarige man en een 20-jarige man beiden uit Bergen op Zoom, aangehouden naar aanleiding van een onderzoek naar een aangifte van een man, die op 20 september 2002 door hen was gedwongen om 1000 Euro te pinnen bij een pinautomaat aan de Dorpsstraat in Halsteren.

De man was daarvoor vanaf de Mastendreef gedwongen, onder bedreiging van geweld, tegen zijn wil, met zijn eigen auto naar de pinautomaat te rijden en geld te pinnen. Ook is de man daar door één van de verdachten mishandeld. De man is vervolgens een aantal malen telefonisch bedreigd door de verdachten. Een van de verdachten wilde dat hij nog meer geld aan hen zou geven. Dit heeft hij echter niet gedaan, maar hij heeft aangifte gedaan bij de politie in Bergen op Zoom. De verdachten zijn beiden voorgeleid aan de Officier van Justitie en Rechter-Commissaris in Breda en zitten in bewaring.

Politieoproep

De lokatie aan de Mastendreef, waar de man door de twee verdachten is opgepikt, staat bekend als een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mensen. De recherche sluit niet uit dat dit soort misdrijven meer plaatsvinden of gevonden hebben. De bereidheid tot het doen van aangifte is mogelijk laag, doordat mensen bevreesd zijn voor het feit dat dit hun privésituatie kan schaden. Aangiftes zijn wel noodzakelijk om zicht te krijgen op deze criminele activiteiten en het met succes opsporen van verdachten. Indien er mensen zijn, die iets soortgelijks is overkomen, dan wordt men derhalve verzocht aangifte te doen.

Verkeersongeval met letsel

OSSENDRECHT: Een 32-jarige man uit Rilland is zondagavond, bij een eenzijdige aanrijding op de Laagstraat in Ossendrecht, zodanig gewond geraakt dat hij per ambulance vervoerd diende te worden naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. De man was, nadat hij uitgeweken was voor `n tegemoetkomende auto, in de berm geraakt en tegen een elektriciteitskast tot stilstand gekomen. Door het vermoeden dat de man onder invloed de auto bestuurd had, werd een bloedproef afgenomen. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

Gestolen auto aangetroffen

BERGEN OP ZOOM: Op de Smitsstraat werd zondagavond een eerder in Bergen op Zoom ontvreemde Opel Kadett aangetroffen.

Belediging van een agent

HALSTEREN: Op de Stationsstraat werd afgelopen nacht een 33 jarige man uit Halsteren aangehouden in verband met belediging van een politieambtenaar. Terwijl deze hem voorbij reed, meende hij zijn middelvinger te moeten opsteken. De man weigerde vervolgens zijn naam op te geven en werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak Bestelauto

ST WILLEBRORD: In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een bestelbusje wat geparkeerd stond op de Bremstraat te St. Willebrord. Daders kwamen het busje binnen door het verbreken van een portierruit. Gehele voertuig werd doorzocht doch er werd niets ontvreemd.

Autobanden lek gestoken

ST WILLEBRORD: Van een bestelauto welke geparkeerd stond op de Pastoor Bastiaansensingel te St. Willebrord werden in de nacht van zondag op maandag twee banden lek gestoken.

Bron: Willem van Hooijdonk