Gemeente Breda

Persberichten

13-01-2003

Breda Kermisstad van het jaar 2002

Het college van burgemeester en wethouders is verheugd met de titel 'BOVAK-Kermisstad van het jaar 2002'. Op een landelijke bijeenkomst van de Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders in Apeldoorn op zaterdag 11 januari is deze titel uitgereikt aan wethouder A. Oomen van Stadsbeheer.

Het college is vooral tevreden met de argumentatie van de jury. Deze geeft aan dat het totale kermisgebeuren in de gemeente Breda, zowel kwantitatief als kwalitatief, op een hoog peil staat en een goed gekozen variatie heeft.

Vooral de najaarskermis is volgens de jury uitgegroeid tot een bijzonder aantrekkelijke kermis, gericht op een groot publiek en met een regionale uitstraling. Ook aan de promotie voor deze kermis geeft de gemeente Breda veel aandacht.

Deze landelijke titel is vooral ook een verdienste van de medewerkers van de gemeente Breda en andere partijen die achter de schermen steeds veel energie steken in de acht kermissen binnen de gemeente Breda. Vergunningverleners, ordehandhavers, toezichthouders, reinigingspersoneel en vele anderen maken de Bredase kermissen tot wat ze zijn. Het college is hen daar bijzonder erkentelijk voor.

Breda, 13 januari 2003