Wessanen NV

Amstelveen, 13 januari 2003 (18.00 uur)

Wessanen verlaagt verwachting nettowinst 2002 tot |EUR 35 Ã 40 miljoen


---

Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat de nettowinst vóór afschrijving goodwill en bijzondere baten en lasten over 2002 uit zal komen op EUR 35 tot 40 miljoen, dit in tegenstelling tot de eerdere verwachting van EUR 50 miljoen. De winst per aandeel zal hierdoor uitkomen op 50 tot 57 eurocent, in tegenstelling tot de verwachtte 71 eurocent.

De belangrijkste oorzaken zijn de tegenvallende resultaatontwikkelingen van Tree of Life North America aan het einde van het vierde kwartaal van 2002, alsmede een aantal noodzakelijke aanpassingen in de balans van deze divisie. De overige Wessanen-bedrijven presteren wel tenminste conform verwachting.

Inmiddels zijn bij Tree of Life NA de volgende maatregelen genomen. Rick Thorne, lid van de Concerndirectie, heeft daarnaast de taak overgenomen van de CEO van Tree of Life NA. Ook de CFO van Tree of Life NA is vervangen. Beide managers hebben het bedrijf verlaten.

Zoals al eerder uitgesproken, zullen de resultaten over 2003 beter zijn dan de resultaten van 2002. De gevolgen van de actuele bijstelling van het resultaat van 2002 op deze verwachting worden op dit moment nader onderzocht. Hier zal tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers 2002 meer duidelijkheid over worden gegeven.

Wel is duidelijk dat de eerder uitgesproken verwachting van een winst per aandeel van 82 eurocent over 2003 niet zal worden gehaald. Als directe consequentie heeft Mac Zondervan besloten zijn functie van Voorzitter van de Concerndirectie neer te leggen. Op verzoek van de Raad van Commissarissen, die zijn besluit betreurt maar respecteert, zal de heer Zondervan niet eerder aftreden dan nadat in de loop van het jaar op orderlijke wijze in zijn opvolging is voorzien.

De uitvoering van de wellness-strategie zal onverminderd worden voortgezet. Dit gezien de succesvolle resultaten in Europa en het feit dat de problemen van Tree of Life NA vooral operationeel en incidenteel zijn, en niet strategisch.

Raad van Commissarissen en Concerndirectie Koninklijke Wessanen nv