Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Vereniging EKH naar de Metaalunie
13-1-2003

---
NIEUWEGEIN - De Vereniging van Erkende Keurbedrijven Hijs- & hefmiddelen, kortweg EKH genoemd, heeft per 1 januari jl. haar secretariaat bij de Metaalunie ondergebracht. De leden van deze branchevereniging voor 66 gespecialiseerde keurbedrijven hebben dit tijdens de najaarsledenvergadering besloten.

De Vereniging EKH maakt zich sterk voor het op eenduidige wijze in praktijk brengen van de wettelijke normen en richtlijnen aangaande de keuring van hef- en hijsmiddelen. Dankzij de synergie met de Metaalunie kan de Vereniging EKH dit slagvaardiger aanpakken. De Metaalunie telt een 50-tal branchegroepen/-verenigingen en
-secretariaten. Zij houden zich bezig met branchespecifieke belangenbehartiging, met name op het economische en technische vlak. Deze sluit goed aan bij de brede collectieve en individuele belangenbehartiging van de Metaalunie, die met meer dan 11.000 leden de grootste ondernemersorganisatie is in de mkb-metaalsector. De Metaalunie richt zich op bedrijven in alle voorkomende branches in de mkb-metaalsector, alsmede handel en service. Deze bedrijven bieden werkgelegenheid aan zo'n 135.000 mensen en hebben een gezamenlijke omzet van ruim 13 miljard euro. In 2003 bestaat de Metaalunie 100 jaar.