Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND Datum plaatsing: 31 december 2002

Reconstructie-avonden Noordoost-Twente

Onder het motto Ínformeer & Reageer organiseert de streekcommissie Noordoost-Twente vier bijeenkomsten over de reconstructie in Noordoost-Twente. Doel van deze bijeenkomsten is: informatie geven over de stand van zaken in het reconstructieproces en bezoekers te laten reageren op de toekomstplannen voor het gebied. Het materiaal dat tijdens de avonden voorligt is een eerste uitwerking en zal nog verder aangepast en uitgewerkt moeten worden in de komende maanden

Informeren

Tijdens de inloopbijeenkomsten krijgen bezoekers uitleg over de concept-zoneringskaart voor de intensieve veehouderij, waarop wordt aangegeven waar intensieve veehouderij zich kan ontwikkelen en waar niet. De streekcommissie Noordoost-Twente benadrukt dat het hier gaat om een voorlopige zoneringskaart. Door aanpassingen van de huidige uitgangspunten, nieuwe inzichten en reacties vanuit de streek kan de zoneringskaart nog worden aangepast. Zo wordt nog nagedacht over het aanwijzen van 'sterlocaties' intensieve veehouderij in verwervingsgebieden en is ook de begrenzing van de extensiveringsgebieden nog niet in detail bekend.

Reageren

Naast het maken van een zoneringskaart heeft de streekcommissie de opdracht gekregen om een totaalvisie voor het gebied te ontwikkelen voor de lange termijn. Dit gebeurt zowel in woord als in beeld. Tijdens de inloopbijeenkomsten worden bezoekers gevraagd te reageren op de visiekaart voor Noordoost-Twente zoals die er nu ligt. Op deze visiekaart is Noordoost-Twente opgedeeld in 15 deelgebiedjes. Voor elk deelgebied is aangegeven wat volgens de streekcommissie de meest gewenste ontwikkeling is. Van de bezoekers wordt gevraagd of zij zich hierin kunnen vinden of dat zij onderdelen willen aanvullen of wijzigen.

De streekcommissie nodigt alle belangstellenden van harte uit om de inloopbijeenkomsten te bezoeken. Alle bijeenkomsten duren van 18.00 uur tot 21.30 uur. Op vaste tijdstippen (18.30 uur, 19.30 uur en 20.30 uur) wordt een toelichting gehouden bij het presentatiemateriaal. Tussentijds kunnen de aanwezigen zich persoonlijk laten informeren en reageren.

13 januari: De Lutte De Vereeniging
14 januari Weerselo Zaal van Olffen
15 januari Tubbergen 't Oalde Roadhoes
16 januari Vriezenveen Zaal Zandwijk

Nadere informatie: team Communicatie, Bonnie van der Meer, telefoon 038 - 425 14 16.