Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing


Voorspoedig 2003, de NVACP bestaat 15 jaar! NVACP bestuur - 31-12-2002

In 2003 viert de Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing Patiënten (NVACP) haar 15 jarig-bestaan. Kort na een 1e bijeenkomst eind 1987 werd op 13 januari 1988 de NVAP, later de NVACP, opgericht bij notariële akte.

Ter gelegenheid van dit 15-jarig bestaan zal de Algemene Ledenvergadering in 2003 een bijzonder karakter krijgen. Meer info hierover? Klik hier .

In de 15 jaar van haar bestaan heeft de NVACP een enorme groei doorgemaakt van 15 leden in januari 1988 tot 700 eind 2002. Mede dankzij vele kwalitatief hoogwaardige publicaties en de niet aflatende inzet van veel vrijwilligers heeft de NVACP veel patiënten met de ziekte van Addison, het syndroom van Cushing en het adrenogenitaal syndroom kunnen helpen bij het verwerken en accepteren van deze aandoeningen.
De NVACP heeft in haar bestaan het initiatief genomen tot een aantal wetenschappelijke onderzoeken, zoals Addison Patiënten in Nederland en Cushing Patiënten in Nederland . Ook werd regelmatig meegewerkt aan onderzoeken van andere organisaties.

Een bijzonder woord van dank gaat uit naar de medisch adviseurs van de NVACP die reeds vele jaren geheel belangeloos bestuur en leden met raad en daad bijstaan. Daarnaast is dank verschuldigd aan de vele personen en instellingen die de NVACP in de voorbije jaren financieel hebben bijgestaan, maar ook die bedrijven die in materieel opzicht de Vereniging hebben gesteund, de zogenaamde steunpilaren .

Wij spreken de wens uit u ook in dit jubileumjaar van de NVACP naar beste kunnen van dienst te mogen zijn en te mogen begroeten op de diverse bijeenkomsten in het land. Wij wensen iedereen een voorspoedig 2003 en hopen voor een ieder op een zo gezond mogelijk Nieuwjaar.

© 2001 NVACP