Provincie Noord-Holland

Statenvergadering januari 2003
Provinciale staten bespreken stand van zaken UNA-projecten

Provinciale Staten komen op maandag 13 januari 2003 om 13.00 uur in vergadering bijeen in het provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem. Op de agenda staat de volgende punten:


1.Opening


2.Notulen novembervergadering


3.Regeling van werkzaamheden

3a.Lange termijnagenda.


4. Vragenhalfuur


5. Benoeming statengriffier. Kandidaten voorgedragen door de selectiecommissie zijn mevrouw mr. C. A. Peters en drs. H.D. van Roon . De staten krijgen bij de invoering van het duale bestuurlijk stelsel een eigen griffier.


6.Actualisering UNA-projecten 2002

Hierbij wordt de stand van zaken besproken rond de grote projecten N 201+, Zeepoort IJmond, ISV Noord-Holland 2002-2010, Wieringerrandmeer, Noord-Holland Maritiem/Water als economische drager, Ilperveld Integraal . Verder wordt voor twee projecten voorgesteld ze aan te merken als potentiële UNA-projecten: Sociaal-culturele infrastructuur en Investeringsimpuls Openluchtrecreatie. Uit UNA-gelden waarover de provincie de beschikking heeft gekregen financiert ze een aantal majeure investeringen.


7. UNA-ISV-productiehallen 2002-2005.

Voorgesteld wordt te investeren in stedelijke vernieuwing in Beverwijk, Den Helder, Hilversum en Zaanstad. Voor de periode 2002-2005 gaat het om maximaal 21,8 miljoen.


8. Regioakkoord en tweede bestuursovereenkomst N 201 (omlegging Aalsmeer-Uithoorn c.a.). Voorgesteld wordt in te stemmen met het regioakkoord en het provinciale kostenaandeel, kredieten voor actieve grondverwerving en voorbereidingswerk. Het totale project is geraamd op 675 miljoen. Noord-Holland zal volgens de voordracht onder voorwaarden een bijdrage leveren van 112,9 miljoen.


9. Rapport aanbestedingen in Noord-Holland.
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland leggen de staten de resultaten voor van onderzoek naar de wijze waarop bij de provincie is omgegaan met het aanbestedingsbeleid. Ook wordt aangegeven welke verbeteringsacties zijn ondernomen. Het rapport heeft betrekking op de periode 1998-2002.


10. Interpellatievoorstel D66 over eventuele betrokkenheid Noord-Holland bij onderzoek bouwfraude.

D66 heeft in een eerder stadium een interpellatie ingediend over het aanbestedingsbeleid. Dit voorstel is aangehouden in verband met het hiervoor genoemde onderzoek. Inmiddels heeft de fractie nadere vragen gesteld ter bespreking op 13 januari.


11. Rapport ad hoc commissie Zuidtangent

De Ad Hoc Commissie Zuidtangent concludeert dat in formele zin is voorbijgegaan aan het budgetrecht van Provinciale Staten van Noord-Holland, omdat niet formeel goedkeuring is gehecht aan het eventueel lopen van financieel risico door het overnemen van het opdrachtgeverschap van het project. Tegelijk stelt de commissie vast dat de staten wel op de hoogte waren van het opdrachtgeverschap en daar geen aanleiding in hebben gezien om aan te dringen op behandeling in Provinciale Staten.

11a. Initiatiefvoorstel SP over voorzieningen gehandicapten.

Voorstel tot provinciale financiering enkele projecten voor gehandicapten.


12. Benoeming president-commissaris VN RON ( Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Noordzeekanaalgebied). Voor herbenoeming wordt voorgedragen de heer ir. A.Kloezen.


13. Verdaging beslissing over streekplan Noord-Holland Zuid. Verlenging van de wettelijke vaststellingtermijn houdt in dat het streekplan uiterlijk 27 maart 2003 dient plaats te hebben. Behandeling is overigens gepland in de vergadering van de staten van 17 februari a.s.


14. Verzelfstandiging Bestuursacademie Randstad. Aan de staten wordt gevraagd in te stemmen met vorming van de Bestuursacademie West Nederland, en met liquidatie van de gemeenschappelijke regeling Bestuursacademie Randstad. Hiermee is voor Noord-Holland 168.000 gemoeid.


15. Verdeling gelden verkeer. Besteding gelden van de Gebundelde Doeluitkering en Duurzaam Veilig over projecten in Noord-Holland.


16. Ingekomen stukken


17. Sluiting

Inlichtingen : Peter Heemskerk, tel. (023) 514 40 10/(06) 28 61 13 27

Peter Heemskerk 8-1-2003 9:05:00