Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

Burgemeester en de wethouders van 13 januari tot en met 19 januari 2003.
Wethouder Hulman geeft startsein slotconcert Strijkersdag 2003

Cultuurwethouder Stefan Hulman geeft op zondag 12 januari om 14.00 uur met een openingswoord het startsein voor het slotconcert van de Strijkersdag 2003. Het concert wordt gehouden in De Doelen.

De Strijkersdag is een initiatief van de Vereniging Vrienden Rotterdams Philharmonisch, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Jonge strijkers in de leeftijd van 8 tot 21 jaar nemen de hele dag deel aan repetities ter voorbereiding van een gezamenlijk slotconcert. Dit jaar staat de uitvoering van De Vier Jaargetijden van Vivaldi centraal.

Wethouder Janssens bij debat Rotterdamse Kunststichting

Wethouder Nico Janssens neemt op dinsdag 14 januari om 20.00 uur in De Unie aan de Mauritsweg 34 deel aan het debat Een nieuw elan voor Rotterdam? Het debat is er één in de reeks die wordt georganiseerd door de Rotterdamse Kunststichting.

In de debatten wordt met de wethouders wordt besproken wat het nieuwe collegeprogramma voor het elan van Rotterdam betekent. De wethouder gaat in gesprek met journalist Jan Gerritsen (oud-NRC Handelsblad) over het beleid van het Rotterdamse college en over de betekenis hiervan voor de portefeuille van Janssens, waarbij de nadruk ligt op ICT.

Wethouder Bolsius reikt eerste Speeltuin Cup uit

Wethouder Lucas Bolsius reikt op woensdag 15 december om 14.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de eerste Speeltuin Cup uit. De winnaar van de Speeltuin Cup is speeltuin Confetti aan de Korenaarstraat in Delfshaven. Bij de uitreiking zijn ook kinderen en vertegenwoordigers van de twee overige finalisten, SV Stormpolder en SV Kralingen aanwezig. Kinderen konden in de maand november (jouwmaand) een stem uitbrengen op hun favoriete speeltuin.

Het is de eerste keer dat een dergelijke wedstrijd via internet gehouden is. Naast de speeltuincup bestaat de hoofdprijs uit een speeltuinfeest met Roel Pot van TV Rijnmond. De tweede en de derde finalist krijgen een oorkonde en een set springtouwen.

Wethouder Bolsius neemt resultaten bliksemenquête in ontvangst

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken) krijgt op vrijdag 17 januari om 13.30 uur in het gebouw van Avanço aan de Robert Fruinstraat 26-32 de resultaten overhandigd van een eerste bliksemenquête van de FNV. Deze enquête is gehouden op 9 januari, onder bewoners van de deelgemeente Delfshaven.

Themas die aan de orde zijn gesteld zijn onder meer werk, scholing, arbeidsomstandigheden etc. De enquête in Rotterdam is de eerste van een reeks die wordt gehouden onder bewoners van achterstandswijken in de grote steden. Doel van de enquête is te achterhalen welke verwachtingen de bewoners van deze wijken hebben ten aanzien van de overheid.

Wethouder Bolsius opent Nieuw 'Schatten van Noord' Jaar

Wethouder Lucas Bolsius opent op vrijdag 17 januari om 16.00 uur in de Nieuwe Galerie aan de Zaagmolenkade 124 in de deelgemeente Noord het Nieuw 'Schatten van Noord' Jaar. Het nieuw Schatten van Noord jaar is een voortzetting van dit project dat in het culturele hoofdstadjaar is gestart, om de deelgemeente op de kaart te zetten als een dynamische multiculturele wijk.

De afgelopen jaren zijn diverse culturele projecten georganiseerd voor de bewoners van Noord, variërend van theater en vertelkunst tot en met muziek en beeldende kunsttentoonstellingen. De Schatten van Noord geeft de bewoners van deelgemeente Noord een instrument om zich op een positieve manier te presenteren aan hun omgeving. Daarnaast probeert de Schatten van Noord te laten zien dat kunst en cultuur een economische meerwaarde voor de wijk hebben, door o.a. werkgelegenheid, vestiging van culturele ondernemers en investeringen.

Burgemeester Opstelten gastheer informatiebijeenkomst voor Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam

Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op vrijdag 17 januari gastheer bij de informatiebijeenkomst voor de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam, die om 16.30 uur begint in de Burgerzaal van het stadhuis. Doel van de bijeenkomst is om de Kaapverdianen te informeren over het bezoek dat burgemeester Opstelten van 5 8 februari brengt aan de stad Praia in Kaap Verdië.

Hij geeft daar het startsein voor de samenwerkingsprojecten die Rotterdam (ROTEB en dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Praia gaan uitvoeren. Ook tekent hij een samenwerkingsprotocol met de gemeente Praia. Na het officiële deel van de informatiebijeenkomst, waarbij de Kaapverdianen ook vragen kunnen stellen, is er een informele kennismaking met de Rotterdammers die de projecten gaan uitvoeren, waarbij in Rotterdam wonende Kaapverdianen zullen optreden.

Burgemeester Opstelten opent fotomuseum en tentoonstelling

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op zaterdag 18 januari om 17.00 uur de tentoonstelling De Ramp van 53 door het oog van de media in het Nederlands fotomuseum aan de Witte de Withstraat 63. Met deze tentoonstelling gaat het fotomuseum officieel van start. Bijna tien jaar nadat het Nederlands Foto Instituut, het Nederlands Fotoarchief en het Nationaal Fotorestauratie Atelier zich vestigden aan de Witte de Withstraat gaan zij gezamenlijk onder een nieuwe naam verder.

Het Nederlands fotomuseum richt zich op de fotografie in de breedste zin van het woord. In de tentoonstelling De Ramp van 53 door het oog van de media ligt het accent op de beeldvorming over de watersnoodramp. Radioverslagen, kranten en tijdschriften, Polygoon-journaals, fotos uit de eerste dagen na de watersnood en de speciale uitgave voor het rampenfonds, het boek De Ramp, worden voor het eerst samengebracht. De tentoonstelling combineert twee manieren van presenteren: een klassieke presentatie van fotos en kranten, tijdschriften en boeken en een geavanceerde interactieve presentatie.