Partij van de Arbeid

PERSBERICHT
PvdA-voorlichting
Binnenhof 1a
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 10 januari 2003

Meer Rood op straat in Enschede

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA-leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariƫrs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op maandag 13 januari 2003 is de verkiezingskaravaan in Enschede en Almelo. De PvdA-ers gaan in drie teams uiteen, waarvan er twee in Enschede blijven en een team vertrekt naar Almelo.

De teams in Enschede lopen om 12.40 uur vanaf het station in Enschede naar de Hogeschool Enschede, Tromplaan 28.

Om 13.00 uur houdt Wouter Bos een speech over de publieke sector. Na de toespraak van Wouter Bos is er tot 14.00 uur gelegenheid voor de aanwezigen om vragen te stellen. Na het bezoek aan de Hogeschool gaan de PvdA-ers in twee teams Enschede in.

Team A, bestaande uit onder meer Sharon Dijksma en Angelien Eijsinck, gaat om 14.15 uur op bezoek aan de wijk Velve Lindehof. De PvdA-ers starten vanaf de speeltuin Lindenhof. Samen met de wijkraad bezoeken zij kleine projecten in de wijk. Van 15.15 tot 15.30 uur wordt er gefolderd in de omgeving van de Miro. Om 15.45 uur worden de wijken Stroinkslanden en Wesselerbrink bezocht. De PvdA-ers gaan projecten bezoeken in deze wijken, en folderen in Winkelcentrum Zuid. Dit duurt tot 16.30 uur. Aansluitend deelt het team folders uit in Winkelcentrum-Zuid, Broekhunnering en Burgermeester van Veenlaan tot 17.00 uur.

Team B, bestaande uit onder meer Klaas de Vries en Nebahat Albayrak, brengt om 14.15 uur een bezoek aan het verzorgingstehuis Bruggertbosch, Gronausestraat 752. Er wordt met de bewoners gesproken en ook is er aandacht voor het WVG-vervoersproblematiek. Om 15.00 uur vertrekt het gezelschap naar Enschede-Noord om folders uit te delen in winkelcentrum Deppenbroek. Om 16.00 uur wordt er een bezoek gebracht aan de wijk Roombeek. Bij het projectbureau Wederopbouw aan de Voortsweg staan de nieuwe projecten centraal.

Om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met een bijeenkomst in De Huifkar, Walstraat 9. Hier wordt de nieuwjaarsborrel gehouden van de lokale PvdA. Naast de PvdA-leden, zijn er ook mensen uitgenodigd waarmee de karavaan eerder op de dag gesproken heeft.

Het team Almelo wordt opgesplitst in twee teams.
Team A bezoekt om 14.00 uur de Brede Buurtschool, Hoornbladstraat 35 in Almelo, waar zij gaan spreken met medewerkers, ouders, bezoekers en raadsleden over het integratiebeleid. Om 16.00 uur gaan de PvdA-ers in gesprek met het winkelende publiek in het winkelcentrum Van Goghplein.

Team B brengt een bezoek aan zorgcentrum De Koppel, Brouwerijstraat 1. Het onderwerp waarover gesproken wordt met de bewoners, raadsleden en medewerkers is de zorgproblematiek. Om 16.00 uur spreken de PvdA-ers met het winkelende publiek in Almelo.

Om 16.30 uur reist het team Almelo af naar Enschede waar zij aansluiten bij de nieuwjaarsborrel in De Huifkar.