Ingezonden persbericht

Een kandidaat voor de Tweede kamer uit de Rijnstreek

Dat gebeurt niet vaak ! Maar nu wel.

Nr. 27 op de D66 lijst,
Hazerswoudenaar Bert Bosch.

Nu gemeenteraadslid met veel belangstelling voor Ruimtelijke Ordening : Bentwoud of Bentwad of zijn we het Bent zat ? Toekomst van de landbouw ? De sierteelt ? Bedrijfsterreinen ? Huizenbouw ? Uitbreidng stedelijke agglomeraties ? Recreatie parken ? Wat gaan we doen met de regio ?

Onze stem moet in Den Haag worden gehoord! En ook gezondheids- zorgbeleid is bij hem in goede handen.

Na jarenlang huisarts in Hazerswoude Dorp te zijn geweest heeft Bosch zich nu in de politiek gestort.

Sinds maart vorig jaar is hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor D66. Hij vindt het belangrijk dat de toekomst van Rijnwoude en van de regio goed geregeld wordt en ook uitgevoerd. Getouwtrek tussen steden en platteland is zonde van de energie. In goed overleg en goede samenwerking met de gehele regio, ook met de omliggende steden Zoetermeer, Gouda, Leiden en Alphen aan den Rijn is er een mooi plan te maken voor de inrichting van het gebied. Waar huizenbouw ? Waar bedrijven, wegen, scholen ? Recreatie- en natuurgebieden ? Waar uitbreiding van de sierteelt ? Hoe houden we de landbouw ook in de toekomst in stand ? Enzovoort, enzovoort.

De samenwerking in de Oude Rijnstreek is een goed begin. De gang van zaken met het Bentwoud een voorbeeld van hoe het niet moet. Vanuit de Tweede kamer wil Bosch deze ontwikkelingen in de juiste richting sturen, in intensief overleg met de bewoners van het gebied. De D66-stelling dat de burgers meer invloed moeten hebben op het bestuur van hun dorp, stad en land, is hem uit het hart gegrepen.

Verder vindt hij als echte D66-er dat er kleinere scholen moeten komen met meer en beter betaalde leraren, afschaffing van schoolgeld, lik-op-stuk beleid bij criminaliteit, meer politie en beter georganiseerde politie, een samenleving waar respect voor elkaar voorop staat, verplichte inburgering voor wie nieuw is in Nederland, meer groen in de buurt en tien nieuwe natuurgebieden.

Voor meer informatie, kijk op: www.D66Rijnwoude.nl en op www.D66.nl.

Een foto is verkrijgbaar, gemaakt door John Hakkaart

vr.gr.

A.J.Bosch
Dorpsstraat 74
2391BL Hazerswoude-Dorp
tel. 0172-589882
E-mail: ajbosch@antenna.nl