Ballast Nedam

Datum 13 januari 2003
Nummer 2003.002

Persbericht

BALLAST PLC VERWERFT NIEUWE PFI OPDRACHT VAN 200 MILJOEN EURO

Een consortium onder leiding van Ballast Plc (Verenigd Koninkrijk), begint deze maand met de werkzaamheden ten behoeve van een groot project voor onderwijs en gemeenschapsfaciliteiten in opdracht van East Lothian Council, Schotland. De partners in het consortium zijn Noble & Co, FES en Wiltshier FM (facility management).

Het project omvat de renovatie van verouderde gebouwen en uitbreiding van alle zes scholen voor middelbaar onderwijs, de nieuwbouw van een buurt- en ontspanningcentrum en een watersportcentrum inclusief een wedstrijdzwembad in East Lothian.
Het contract omvat de bouw met een waarde van 66 miljoen euro en een facility management (onderhoud en beheer) contract voor 32 jaar met een waarde van 142 miljoen euro.
Alle faciliteiten liggen in de buurt van Haddington, 30 kilometer ten oosten van Edinburgh.

Het werk start in 2003 en zal in augustus 2004 gereed zijn.


---

Na de overdracht van de aandelen van Ballast Nedam in de bagger joint venture Ballast Ham Dredging aan de Hollandsche Beton Groep N.V. (HBG) op 30 december 2002, zijn in de media berichten verschenen over garanties die door Ballast Nedam aan HBG zijn afgegeven.

Hierbij is ten onrechte de indruk gewekt dat het hier nieuwe garanties betreft. Voor de Raad van Bestuur is dit aanleiding de volgende toelichting te geven.

Bij de fusie van de baggerdivisies van Ballast Nedam en HBG in 2000 zijn over en weer garanties en vrijwaringen gegeven, onder andere voor de financiële afwikkeling van oude projecten. Voor zover dat nodig was, heeft Ballast Nedam hiervoor al voorzieningen getroffen. Bij de verkoop van haar aandeel in Ballast Ham Dredging is er niets veranderd aan de afgegeven garanties en vrijwaringen. Er zijn dus geen nieuwe afgegeven.

Omdat Ballast Nedam geen aandeelhouder meer is van Ballast Ham Dredging is voor de oude garanties en vrijwaringen ter zekerstelling een bankgarantie afgegeven. Er zijn dus geen nieuwe risico's zoals in de pers wordt gesuggereerd.


---

Inlichtingen
Ballast Nedam N.V
afdeling Public Relations
telefoon (030) 2 85 41 60
www.ballast-nedam.nl


---