Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13 januari 2003

Alcoholcontrole aan de Schouwburgring

TILBURG - Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politieregio Midden en West Brabant heeft gistermiddag tussen halfvier en vijf uur een alcoholcontrole gehouden aan de Schouwburgring. In deze periode heeft men van 149 bestuurders een blaastest afgenomen. Niemand van de gecontroleerde bestuurders had te veel gedronken. Een automobilist ging en passant op de bon omdat hij tijdens het rijden met een mobielen telefoon in de hand zat.

Oisterwijker zit met te veel drank op achter het stuur

OISTERWIJK - Aan de Emmersweg werd gisteravond even voor halfzeven een 63-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Bij controle bleek dat de man te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Op het politiebureau blies hij een alcoholpromillage van 1.75. Door het hoge alcoholpromillage van de Oisterwijker werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van negen uren. Met een dagvaarding op zak werd de man weer in vrijheid gesteld.

Schoorsteenbrand

TILBURG - Aan de Lunterenstraat brak gisteravond rond zeven uur brand uit in de schoorsteen van een woning. Omdat de Tilburgse brandweer snel terplaatse was konden de vlammen die uit de schoorsteen kwamen snel worden gedoofd. De schade bleef beperkt tot rookschade in de woonkamer.

Tilburger aangehouden

TILBURG - Aan de Spoorlaan hebben agenten gisteravond om kwart voor negen een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling. Aan de Nieuwe Bosscheweg trapte de Tilburger een deuk in een auto.

Oisterwijk rijdt lichtmast uit de grond

TILBURG - Aan de Hoogstraat werd gisteravond rond halfelf een lichtmast uit de grond gereden. Het feit is gepleegd door een 40-jarige inwoner van Oisterwijk die door de politie aan de Kerkstraat werd aangehouden.

Tilburger krijgt rijverbod van vier uren

TILBURG - Vannacht om kwart voor vijf zagen surveillerende agenten een 33-jarige Tilburger met hoge snelheid over de Ringbaan Zuid rijden. Reden dus om de man eens even te controleren. Aan de Nieuwkerksedijk zet de man zijn auto aan de kan en gaat plat op de voorstoelen liggen. De reden voor dit gedrag werd snel duidelijk want de Tilburger had gedronken. De man kreeg een rijverbod van vier uren. Een GGD arts nam een bloedproef van de man en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Bromfietser onderuit door ijzel

TILBURG - Aan de Bredaseweg ging vanmorgen rond kwart over zes een 50-jarige man uit Rijen met zijn bromfiets onderuit. De opgevroren regen werd de man fataal. De GGD heeft de bromfietser naar het ziekenhuis gebracht en vermoed wordt dat de man zijn sleutelbeen heeft gebroken.

Bron: Carel Bouman