Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-375 10 50

Datum 13 jan. 2003
P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

Vaassen - Man aangehouden na inbraak in Vaassense molen
De politie heeft afgelopen nacht in Vaassen een 29 jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van een inbraak in de molen aan de Molenstraat in Vaassen. De politie werd omstreeks half vier gealarmeerd nadat er drie mannen op verdachte wijze bij de molen waren gesignaleerd. Bij de komst van de politie bleken de mannen verdwenen, maar de molen was wel opengebroken. Bij een onderzoek in de omgeving trof de politie in de tuin van een pand aan de Jan Mulderstraat de Nijmegenaar aan. Hij werd direct aangehouden en ingesloten. De beide andere verdachten werden niet meer aangetroffen.

Vaassen - Schoorsteenbrand
In een woning aan de Industrieweg in Vaassen ontstond zondagavond een schoorsteenbrand. De brandweer kan ter plaatse de brand bezweren en verleende de familie hulp. De schade moet nog worden geïnventariseerd.

Ermelo - Woninginbraak
Zaterdagavond of in de aansluitende nachtelijke uren is er ingebroken in een woning aan de Gentenerf in Ermelo. Tijdens afwezigheid van de bewoner werd de voordeur opengebroken. Weggehaald werden onder andere de TV, de DVD-speler, de computer en twee draaitafels.

Putten - Ierse Wolfshond gestolen
Tijdens afwezigheid van de bewoner is zondagmiddag een 5 maanden Ierse Wolfshond, een mannetje, uit zijn woning aan de Stationsstraat in Putten weggehaald. Hoe de onbekende de woning is binnengekomen is niet bekend. In de woning bevond zich nog een tweede pup van het Ierse Wolfshondenras. Deze jonge hond (vrouwtje) werd buiten de woning aangetroffen en werd niet meegenomen. De waarde van de ontvreemd pup is ongeveer 1500 euro.

't Harde - drankrijder
Een 36 jarige automobilist uit Nunspeet bleek afgelopen nacht tijdens een controle in 't Harde op de A28 onder invloed van alcohol. Hij blies 1,6 prom. Zijn rijbewijs is direct ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.