Federatie van Ouderverenigingen

Persbericht: Aanraders! Boeken voor ouders verstandelijk gehandicapten

13 januari 2003

Aanraders!, de nieuwe literatuurlijst met boeken voor ouders van mensen met een verstandelijke handicap is nu uit. De Federatie van Ouderverenigingen (FvO) publiceert dit overzicht van boeken die voor ouders van verstandelijke gehandicapten belangrijk zijn. Boeken die herkenning oproepen, boeken met relevante informatie en boeken die advies geven of steun bieden.

Ouders van mensen met een verstandelijke handicap zoeken op tal van terreinen informatie. Als ze net gehoord hebben dat hun kind een handicap heeft, maar ook later, als er meer duidelijk is over de aard en de gevolgen van de beperking. Ouders willen niet alleen veel weten, vaak ook hebben ze behoefte om ervaringen te delen of informatie te lezen die herkenning biedt. Het blijkt echter moeilijk om die informatie te vinden. Daarom heeft de FvO een literatuurlijst samengesteld.

De lijst is tot stand gekomen door aanraders van ouders voor ouders. Ouders werden opgeroepen om belangwekkende boeken door te geven. Bij elke aanrader vertelt men zelf waarom nou juist dat boek gelezen moet worden. De Federatie van Ouderverenigingen heeft de lijst aangevuld met andere boekentitels.

De lijst is te bestellen bij de FvO. De prijs voor leden van een oudervereniging is 3,25 en de prijs voor niet-leden is 5,25 (incl. verzendkosten).