Dienstenbond CNV

De toekomst van Konmar binnen Laurus
13-01-2003

Op 9 januari jongstleden zijn wij geïnformeerd over de stand van zaken binnen Laurus en specifiek over de winkelformule Konmar. Laurus kent drie formules, Super de Boer, Edah en Konmar. Super de Boer en Edah draaien gemiddeld vrij goed. Met name Edah gaat ook steeds beter. De Konmar daarentegen draait minder. Konmar is dan ook onderwerp van discussie.

Voor Laurus reden om goed naar deze formule te kijken. De afgelopen maanden is er flink gerekend. De vraag hierbij was, op welke wijze ook Konmar weer kan gaan bijdragen aan de winst. Laurus heeft voor de volgende werkwijze gekozen. De Konmar als winkelformule blijft, maar dan alleen als Superstore met een groot versaanbod en full-service-afdelingen.
De kleinere Konmars kunnen worden omgebouwd naar Edah of Super de Boer. Bepalend zijn factoren als de ligging van de winkel en de concurrentie in de buurt.

Om te kijken of de berekeningen kloppen gaan op korte termijn een zestal Konmars worden omgebouwd in drie Edah's en drie Super de Boers. Indien dit succes heeft, dan zullen op middellange termijn, maximaal zon twee jaar, de overige Konmar Supermarkten worden omgebouwd.

Werkgelegenheid
Gezien het feit dat Laurus onder geen beding afscheid wil nemen van de winkellocaties zelf, zal een zeer groot deel van de werkgelegenheid blijven bestaan. Ook het feit dat er niet in zeer korte tijd omgebouwd gaat worden, denkt CNV Dienstenbond dat de effecten voor de werkgelegenheid beperkt zullen blijven. Blijkbaar heeft Laurus heeft uit het verleden geleerd.

Niettemin houden wij de vinger zeer nadrukkelijk aan de pols. Wij zetten ons in voor handhaving van werkgelegenheid binnen Laurus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurder Richard Leloux.