Ingezonden persbericht

PERSBERICHT:

"IT is zowel een schromelijk overdreven als een sterk onderbelicht issue bij concernbeleid. De reden is dat enerzijds de kosten bij een onderneming steeds meer oplopen binnen een range van 5 a 15% van de totale kosten van de bedrijfsvoering, maar anderzijds zijn er veel teleurstellingen. De feitelijke kennis op topniveau over strategische mogelijkheden van IT bevindt zich vaak nog op een bedroevend laag niveau zeker bij de top van de meeste Europese ondernemingen.", aldus Grimbert Rost van Tonningen. Een gepeperde, maar realistische uitspraak van deze zeer invloedrijke Boardroom Consultant.

"Helaas wel de realiteit" stelt ook Marco Gianotten, onderzoeker en auteur betreffende diverse IT management vraagstukken, CEO van Giarte Media Group en oprichter van Giarte's kennisplatform 'Topmanagement en IT'.

"Juist wanneer visie moet worden omgezet in daadkracht is betrokkenheid van het topmanagement van eminent belang. In het nabije verleden hebben veel topmanagers IT 'weg gedelegeerd'. Dat kan niet als het gaat om strategische en moeilijke keuzen. Het is zaak om nu het kader te scheppen waarbinnen het IT-management (de aanbodzijde) en het lijnmanagement (de vraagzijde) die strategische kansen kunnen omzetten in daden. Deze tijd biedt kansen die moeten worden benut, al is het alleen maar om te overleven. Bij veel bedrijven werkt IT niet zoals bedoeld. Het zonder fricties laten verlopen van geautomatiseerde processen - die steeds meer onderdeel uitmaken van een geintegreerde keten - zal veel aandacht vergen. Dit 'uitnutten' van reeds gedane investeringen is niet alleen essentieel om kosten te besparen door een effectievere processtroom, maar ook om klaar te zijn wanneer de economie weer aantrekt. Dan gaat het om snel accelereren.", aldus Gianotten.

Grimbert Rost van Tonningen stelt tevens dat het de komende jaren voornamelijk gaat om vijf IT business modellen. "We kunnen deze in een soort vijfhoekig 'Pentagon' plaatsen, te weten:
1] Portals

2] Supply Chain/Marketplaces

3] CRM

4] Kennismanagement/ ERP

5] IT integratie
Al deze modellen dienen bij een onderneming duidelijk te worden gepositioneerd en gedefinieerd."

Op 13 januari start voor de vierde keer op Nyenrode het Executive Curriculum 'IT in de Boardroom' van Direction, Briefings for Business Leaders. Een succesvolle en noodzakelijke avondreeks voor IT management en directieleden.

"De focus voor IT verschuift van intern naar extern, van productgericht naar klantgericht, van gescheiden naar geintegreerd. Het plaatst ondernemingen voor een ongekende opgave en vergt een solide strategie en daadkrachtige uitvoering. Dat vormt de rode draad van vijf avondseminars onder leiding van Marco Gianotten (IT-Strategie in onzekere tijden), Grimbert Rost van Tonningen (IT-Strategie en nieuwe business modellen), Prof. dr. Pieter Klaas Jagersma (Strategic sourcing en partnerships brengen IT naar strategisch niveau), Prof. dr. ir. Wouter Keller (Architectuur als digitale blauwdruk) en Thijs Vervaat (De CIO in de praktijk)." zegt Esther Mollema, algemeen directeur van Direction.

Directieleden en IT management van o.a. De Nederlandsche Bank, KPN, L'Oreal Nederland, ABB, FBTO Verzekeringen, PinkRoccade, MSD Nederland, SNT Group, Inter Access en IAK Verzekeringen waardeerden dit programma met een 8,63 gemiddeld!

Meer informatie leest u op www.itindeboardroom.com.

GEGEVENS VOOR DE PERS:
Organisatie: Direction, Briefings for Business Leaders Europe BV Contactpersoon: Marco Schreurs (Client Director)
Speenkruidstraat 43
3765 AB SOEST
T. 035 - 603 79 79
F. 035 - 601 24 92
I. www.dir.nl/itindeboardroom.htm
E-mail: info@dir.nl