Ingezonden persbericht

PERSBERICHT WEEK 3

FIRST LADIES
Verkiezingsdebat in vrouwelijk perspectief

Nog acht dagen te gaan tot de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Is uw keus gemaakt of zweeft u nog? TUMULT brengt op het laatste moment nog duidelijkheid in het politieke spectrum. Wat zijn de standpunten over veiligheid, integratie en werkgelegenheid? De first ladies van SP, GroenLinks, VVD, PvdA en CDA schetsen hun ideale toekomst. TUMULT & Forum voor Democratische Ontwikkeling organiseren een verkiezingsdebat op dinsdag 14 januari, 20.00 uur, Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht, vrij toegang

Deelneemsters zijn: Agnes Kant, SP, Ineke van Gent , GroenLinks, Annette Nijs VVD, Gerda Verburg , CDA, en Jet Bussemaker, PvdA. Journalist Marloes Elings zal de panelleden stevig aan de tand voelen. Voorafgaand aan het debat houdt Lieteke van Vucht Tijssen, voorzitster Nationale Unesco Commissie een inleiding namens Forum voor Democratische Ontwikkeling. In verband met de grote drukte in de verkiezingstijd kan het zijn dat er nog wijzigingen in het panel optreden. Zie voor de laatste actuele informatie: www.tumultdebat.nl. of 030-2332430.

Vanwege de genante vertoning van slechts éen vrouwelijke minister op het bordes in het vorige kabinet, hebben alle politieke partijen hun uiterste best gedaan meer vrouwen hoog op de lijst te zetten TUMULT heeft de first ladies gevraagd de standpunten van hun partij ten aanzien van veiligheid, integratie en werkgelegenheid nog eens helder naast of liever tegenover elkaar te zetten. De toekomstige bestuurders zullen hun uiterste best doen u te overtuigen van hun standpunten. Twijfelt u nog? Geeft de stemwijzer u steeds een ander advies? Dan is dit een mooie kans uw definitieve keuze te komen maken.

Het debat vindt plaats in de kerk aan de Hamburgerstraat 9 te Utrecht. Aanvang 20.00 uur. Entree vrij. Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.



Ingezonden persbericht