Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

10-01-2003
Kapvergunning

Kapvergunning
Het afdelingshoofd Plantsoenen heeft op 14 januari 2003 een kapvergunning verstrekt.
Het gaat hierbij om:

- 8 linden aan de Haven

- 3 linden aan de Havenstraat

- 1 sierappel aan de Havenstraat achter het gemeentehuis
- 2 kastanjes aan het Cortgene t.h.v. nr. 3
- de eerste kastanje in de strook bosplantsoen tussen de jachthaven en de loods van Verolme

De meeste bomen moeten wijken voor de centrumplannen. Handhaving van de 2 kastanjes aan het Cortgene was binnen de plannen wel mogelijk maar uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van deze bomen zeer gering is en handhaven geen optie is. Van de 8 linden die aan de Haven staan kunnen er waarschijnlijk 3 of 5 in de huidige plannen worden gehandhaafd. E.e.a zal duidelijk worden wanneer het onderzoek naar deze bomen is afgerond en tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Wilt u meer weten over de verleende kapvergunning, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met Daniëlle Hoek, afd. Plantsoenen, tel. (078) 69212 40.

Ingevolge het bepaalde in de Awb bestaat er voor belanghebbenden de mogelijkheid tegen deze besluiten tot uiterlijk zes weken na publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij het college van B&W, Postbus 2, 2950 AA Alblasserdam.

Belanghebbenden kunnen ook om een voorlopige voorziening (=voorlopig oordeel) vragen bij de Arrondissementsrechtbank, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht.