Ingezonden persbericht

GGD Kennemerland
Retouradres: Postbus 5514, 2000 GM HAARLEM

Persbericht

GGD Kennemerland start poetsproject in Haarlem en Zandvoort

De GGD Kennemerland start dinsdag 14 januari a.s. met het project "Poets ze sterk" op 16 basisscholen in Haarlem en Zandvoort. Het doel van het project is om leerlingen te stimuleren hun gebit goed te verzorgen.

Lespakket en poetsinstructie

Het projectproject omvat een lespakket met verschillende materialen voor de leerkrachten van groep 3 om gedurende 3 weken elke dag op school aandacht aan mondzorg te geven. Daarnaast komt een GGD-medewerker tijdens het project een poetsles geven. In het project staat centraal dat kinderen leren waarom hun gebit zo belangrijk is en dat ze er goed voor moeten zorgen. Het tandartsbezoek, de voeding en het ontstaan van cariës komen hierbij aan de orde. De kinderen oefenen het poetsen in de klas, krijgen materialen mee en ontvangen aan het eind van het project een poetsdiploma. Ook de ouders/verzorgers ontvangen schriftelijke informatie over het project, zodat ze hun kinderen thuis goed kunnen begeleiden.

Dit alles is financieel mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zilveren Kruis/Achmea en beide partijen hopen natuurlijk dat er goed gepoetst gaat worden!

Haarlem, 13 januari 2003