CDA

CDA-delegatie 14 januari op werkbezoek in Flevoland

Op dinsdag 14 januari a.s. brengt het CDA een werkbezoek aan Flevoland. Het werkbezoek zal in het teken staan van: bedrijfsleven, huisvesting en onderwijs. De delegatie zal bestaan uit: Maxime Verhagen (fractievoorzitter Tweede Kamer), Marja van Bijsterveldt (partijvoorzitter) en de Tweede Kamerleden Bas-Jan van Bochove, Kathleen Ferrier, Wim van Fessem, Henk de Haan, Rikus Jager, Marleen de Pater, Gerda Verburg en Jan de Vries.

Op het programma staat als eerste een bezoek aan de brede school "De Compositie" in Almere. Het CDA vindt het belangrijk dat scholen een bredere taak hebben dan alleen het aanbieden van onderwijs. Door buitenschoolse activiteiten mogelijk te maken binnen het gebouw van de school of na schooltijd onderdak te bieden aan activiteiten die ook op andere groepen dan de leerlingen zijn gericht, kan de sociale cohesie in een wijk worden versterkt.

Vervolgens vindt een ontvangst plaats door het college van Burgemeester en Wethouders op het stadhuis. Aansluitend vindt daar een debat plaats tussen de aanwezige kamerleden en een dertigtal middelbare scholieren over onderwerpen die met name voor jongeren van belang zijn: onderwijs, werk en huisvesting.

's Middags brengt de delegatie een bezoek aan transportbedrijf Becker Logistiek te Zeewolde. Hier wordt een kijkje genomen op de werkvloer en wordt gesproken met directie en vertegenwoordigers van de Bedrijfskring Zeewolde over bereikbaarheid, logistiek en transport. Het CDA is er voorstander van dat bedrijventerreinen zo goed mogelijk aansluiten op bestaande of nieuwe railverbindingen.

De middag wordt afgesloten met een bezoek aan de Hogeschool CAH te Dronten waar ingegaan wordt op de mogelijkheden voor studenten om bestuurlijke ervaring op te doen en onderwijsfaciliteiten voor buitenlandse studenten.

Aansluitend is er vanaf 20.00 uur een avondmanifestatie in Dronten. Op deze manifestiatie spreken onder andere Cees Veerman (minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij), Marja van Bijsterveldt (partijvoorzitter) en Bas-Jan van Bochove (Tweede Kamerlid)

Leden van de pers zijn van harte welkom aanwezig te zijn bij dit werkbezoek.

Het programma van het werkbezoek kunt u hier downloaden
Zie het origineel http://www.stemcda.nl/domains...1815&navid=499_82 .