Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 13 januari 2003

PvdA organiseert Forum over marktordening en privatisering

Dinsdag 14 januari organiseert de PvdA een Forum over marktordening en privatisering. Het Forum vindt plaats in de Troelstrazaal van het gebouw van de Tweede Kamer en begint om 15.30 uur.

Tijdens dit Forum vindt er een paneldiscussie plaats waarbij de heren Sweder van Wijnbergen (Universiteit van Amsterdam), Cohen (Consumentenbond), Schraven (VNO-NCW) en Ferd Crone. De vier heren gaan met elkaar in debat over de vraag of en hoe verder met privatisering.

Om 16.00 uur legt PvdA-Kamerlid Ferd Crone tijdens een korte introductie de kernvragen van de PvdA voor de belangrijke beslissingen over marktordening in de sectoren openbaar vervoer, zorg en de energiesector neer. Deze kernvragen zijn de basis voor de parallelle workshops die van 16.30 tot 18.30 uur plaatsvinden. Het Forum wordt om 19.30 uur afgesloten met de paneldiscussie.

Afgelopen weekend heeft Ferd Crone verontrust gereageerd op de toenemende stroomstromingen. Uit onderzoek van de TU in Delft blijkt dat als je energienetwerken privatiseert, energienetwerken er belang bij hebben om op onderhoud te besparen om de winst te maximaliseren. Crone heeft hier in het verleden altijd voor gewaarschuwd. Het PvdA-Kamerlid heeft hierover vragen aan het kabinet gesteld.