Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

dinsdag 14 januari 2003

Verlichtingsactie

Tilburg In het kader van de lopende (fiets-)verlichtingsactie werden er in Tilburg weer op diverse plaatsen controles uitgevoerd. Maandagmiddag tussen 17.30 en 18.00 vielen er acht processen-verbaal op de Vierwindenlaan. Rond dezelfde tijd vond ook een controle in de Tuinstraat plaats. Daar kregen negen fietsers een proces-verbaal. Ook vanmorgen werden weer controles gehouden op het voeren van goede verlichting. Daarbij kregen twaalf fietsers op de Goirkekanaaldijk een bekeuring. De verlichtingsactie gaat voorlopig nog door.

Bewakers overlopen inbrekers

Tilburg Twee bewakers van de Rabobank aan de Spoorlaan hebben afgelopen nacht, rond de klok van 01.10 uur kunnen voorkomen dat twee inbrekers er met computers van door gingen. De twee bewakers reageerden alert op een inbraak melding en zagen aan de Spoorlaan twee mannen de bank uit komen lopen met een computer in hun handen. Direct riepen zij die inbrekers aan. Deze lieten de computer echter uit hun handen vallen en zetten het op een lopen. Ze werden niet meer teruggevonden. Wel werd een auto, die vermoedelijk door de inbrekers werd gebruikt, in beslaggenomen door de gewaarschuwde politie.

Dief excuseert zich: sorry ik heb honger

Tilburg Een nog onbekende winkeldief bleef vannacht om 01.45 uur erg netjes tijdens de diefstal van enkele goederen uit een shop van een benzinestation aan de Kempenbaan in Tilburg. De man was daar een uur eerder binnen gekomen en had doelloos rondgehangen zonder iets te kopen of te nuttigen. Na dat uurtje pakte hij een blikje fris, een zak chips en een doos koeken uit het rek. Daarmee liep hij de winkel uit terwijl hij verontschuldigend tegen de caissière riep: sorry ik heb honger. De winkeldief is op video vastgelegd.

Bron: Rob Luijten