Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 januari 2003
·

Inbraak in woning Oegstgeest
In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 januari werd er ingebroken in een woning aan de Johan Wagenaarlaan. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is geld gestolen. De bewoners waren tijdens de inbraak niet aanwezig. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden Leiden
De politie hield op dinsdag 14 januari rond 01.50 uur op de Uiterstegracht een 42-jarige automobiliste uit Roelofarendsveen aan. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De politie hield de vrouw aan. De uitslag van de ademanalyse aan het politiebureau was 930 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Aanrijding Zoeterwoude - Rijndijk
Een 56-jarige automobiliste uit Boskoop verleende op maandag 13 januari rond 07.25 uur op de rotonde aan de Burgemeester Smeetsweg, geen voorrang aan een 42-jarige man fietster uit Hazerswoude - Rijndijk. De fietser liep bij het ongeval vermoedelijk een bekkenfractuur op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn
Op klaarlichte dag van maandag 13 januari werd er ingebroken in een woning aan de Briljantstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een satelliet tuner en zijn waardepapieren gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Gouda
In de nacht van zondag 12 op maandag 13 januari werd er ingebroken in een woning aan de Jan van der Heijdenstraat. Vermoedelijk kwam men binnen door via de brievenbus het slot aan de binnenkant van de deur te ontsluiten. Uit de woning zijn mobiele telefoons, is een portemonnee met inhoud en zijn enkele winkel- en bankpassen gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Straatroof Gouda
Een 23-jarige vrouw uit Gouda is op maandag 13 januari rond 12.00 uur op het Stationsplein het slachtoffer geworden van een straatroof. Een nog onbekende jongeman gaf de vrouw een klap in haar gezicht en rukte daarop direct haar mobiele telefoon uit haar hand. De straatrover sprong vervolgens achter op een scooter. De twee jongmannen reden weg via de Crabethstraat in de richting van het Station. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding Gouda
De politie heeft op zaterdag 11 januari een 65-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van poging doodslag van een 56-jarige medeflatbewoner. Op zaterdag 28 december even na 11.30 uur ontstond een worsteling in de woning van de 56-jarige Gouwenaar waarbij de laatste met een mes werd gestoken in hoofd, borst en arm. De Gouwenaar werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis waar onder andere een ingeklapte long werd vastgesteld. De verdachte is na de worsteling vertrokken. De aanleiding van de ruzie ligt in de relationele sfeer. De verdachte werd op 11 januari jl. aangehouden en in verzekeringgesteld. Dinsdag 14 januari wordt hij voorgeleid aan de officier van justitie.

Inbraak in woning Reeuwijk
In de nacht van zondag 12 op maandag 13 januari werd er ingebroken in een woning aan de Nieuweweg. Vermoedelijk kwam men binnen door via de brievenbus het slot aan de binnenkant van de deur te ontsluiten. Uit de woning is een videorecorder, zijn twee vazen, een paspoort gestolen en een portemonnee met inhoud gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed met auto tuin in Vlist
Een 55-jarige man uit Schoonhoven belandde op dinsdag 14 januari rond 01.05 uur met auto in een tuin van een woning aan de West - Vlisterdijk. De automobilist had geen kans gezien om zijn auto op de weg te houden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De politie hield de verdachte aan en nam aan het bureau van hem een ademanalyse af. De uitslag daarvan was 475 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Fietsenkijkdag Schoonhoven e.o.
Regelmatig geeft de politie het publiek de gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van Schoonhoven heeft op zaterdag 25 januari van 11.00 tot 13.00 uur een fietsenkijkdag. De fietsenkijkdag wordt gehouden bij het politiebureau aan de Van Heuven Goedhartweg 2. De bezoeker wordt verzocht de aangifte van zijn/haar gestolen fiets mee te nemen.