De Unie


Securitas: Een eigen CAO?

14 januari 2003 - Een eigen Securitas-CAO?! Op 31 maart 2002 is gelijk met de landelijke CAO in de Particuliere beveiliging (VPB-CAO) de eigen CAO van VNV Beveiliging verlopen. Toch duurde het tot vandaag voordat we u kunnen berichten over een nieuwe CAO.

Eén bedrijf, één CAO
De nieuwe CAO die we u nu voorleggen bestaat uit de tekst van de VPB-CAO met een aantal aanpassingen. Dat is niet zonder reden. In het landelijk overleg een aantal jaren geleden is afgesproken dat ondernemings-CAOs uiteindelijk moeten worden omgebouwd tot de VPB-CAO. Daar is dit het begin van. Voor Securitas is dit ombouwen nu van belang om te grote verschillen tussen haar werknemers te voorkomen. Immers VNV had haar eigen CAO waar ook Receptieservice en Risicom Techniek onder vielen, B&M hanteerde de VPB-CAO en ook de ANBD hield zich overwegend aan de VPB-CAO. Maar per 1 januari werkt u toch allemaal bij Securitas.

Kortom een veelvoud aan arbeidsvoorwaarden, waar je al snel het bos door de bomen niet meer kan zien. Dat werkt fouten in de uitbetalingen in de hand, tevens zijn wij van mening dat er werknemers in gelijke omstandigheden gelijk beloond moeten worden.

Je houdt wat je had
Inkomensverlies voor leden is onacceptabel voor De Unie (en ook de andere vakbonden). Een CAO op basis van alle plussen voor iedereen, is te duur voor de werkgever. Daarom hebben we een middenweg gezocht en gevonden.

In het akkoord dat nu voorligt gaat de Securitas-CAO voor iedereen gelden. Hierin worden de materiële plussen uit de VNV-CAO gehandhaafd voor werknemers die daar eerder ook recht op hadden en gelden er voor die mensen ook nog de oude loonschalen met de extra uitloop zoals VNV die kende. Kortom: je houdt wat je had. Voor mensen die na 1 januari 2003 in dienst treden betekent dit, dat ze eigenlijk volgens de VPB CAO beloond worden.

VNV volledig naar VPB
Daarmee is er dus nog geen sprake van gelijkheid in de onderneming. De oud VNVers hebben nog afwijkende salarisschalen. Dat gaat nog veranderen. Binnen 5 jaar worden alle oud VNVers ingeschaald in de VPB salarisschalen, maar wel op zon manier dat niemand er slechter van wordt. Je zal dan in dezelfde schaal in de dichtstbijzijnde hogere periodiek worden ingedeeld. Een aantal collegas zal daar dus zelfs op vooruit gaan.

Waarom dan niet per direct zal u zich afvragen? Simpel: zon aanpassing kost een fors bedrag en dat kan Securitas nu niet betalen. Lukt ze dat binnen 5 jaar dan wel? Jazeker. Doordat nieuwkomers op VPB-niveau worden ingeschaald, zal Securitas langzaam maar zeker geld verdienen en dat wordt gereserveerd om de overstap naar de VPB-schalen te kunnen financieren. Uiterlijk over 5 jaar, maar indien mogelijk al eerder!

Loonsverhoging
Daarnaast geldt natuurlijk dezelfde loonsverhoging die ook in de VPB CAO staat: dus 4% per periode 1 van 2003 en prijscompensatie + 1% per periode 1 van 2004. En dat is gezien de huidige ontwikkelingen een hele mooie afspraak!

Uw mening
Wij vragen uw toestemming om deze CAO af te sluiten. Naar onze mening is het een goed akkoord, waar u met een gerust hart ja tegen kunt zeggen. Belangrijkste onderdeel van de afspraken bij deze CAO is de afspraak over de toekomstige harmonisatie. Deze tekst luidt als volgt:

Artikel XIII.2. Harmonisatie CAO's

De verschillende CAO's die op ondernemingsniveau in de branche gelden en de branche-CAO dienen te worden geharmoniseerd en deze laatste CAO geldt als minimum-CAO voor de gehele branche. Securitas Nederland BV. hanteert in het kader van deze afspraken op branche-niveau vanaf haar oprichting per 1 januari 2003 minimaal de arbeidsvoorwaarden volgens de branche-CAO van de Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties.

Tussen partijen is overeenstemming bereikt over de bestaande arbeidsvoorwaarden boven het niveau van de branche-CAO voor groepen medewerkers. Medewerkers die vóór 1 januari 2003 werkzaam zijn geweest bij een van de door Securitas overgenomen ondernemingen behouden hun arbeidsvoorwaarden w.o. de indeling in de salarisschaal, de uitloop in die schaal en indien van toepassing de onkostenvergoeding. De schaalbedragen in de salarisschaal worden jaarlijks verhoogd met de uitkomsten van het CAO overleg op branche-niveau.

Partijen zijn van mening dat binnen een termijn van 5 jaar vanaf 1 januari 2003 en op uiterlijk 1 januari 2008 de arbeidsvoorwaarden binnen Securitas Nederland BV. geharmoniseerd dienen te zijn. Uitgangspunt van de harmonisatie is een inschaling naar de branche-CAO zonder negatieve inkomensgevolgen. Jaarlijks vindt tussen partijen overleg plaats over het tijdstip en de wijze waarop de arbeidsvoorwaarden geheel of gedeeltelijk geharmoniseerd kunnen worden. In dit overleg worden onderwerpen betrokken als kosten- en inverdieneffecten, (on)kostenvergoedingen, inschalingmethodiek en het opnemen van in gunstige zin afwijkende bepalingen t.o.v. de branche-CAO.

Graag ontvangen we uw stemformulier (te downloaden onderaan deze pagina) vóór vrijdag 24 januari 2003. Formulieren die later binnen komen kunnen helaas niet meer verwerkt worden.

Met vriendelijke groeten,

Peter Roos
Bestuurder