Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 14 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken automobilist veroorzaakt kettingbotsing Op de Bornholmstraat reed een 51-jarige automobilist uit Groningen maandagmiddag tegen de achterkant van de auto van 37-jarige man uit Delfzijl aan. De auto van de Delfzijlster schoof door en zo raakten in totaal vijf autos beschadigd. Bij de afgenomen alcoholtest scoorde de Stadjer een promillage van 1.3. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. Twee autos werden weggesleept.

Groningen: inbrekers betrapt
Bij een bedrijf aan de Schweitzerlaan werden maandagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. De mannen, 37 en 34 jaar uit Groningen, staan bij de politie bekend als notoire inbrekers en waren in het bezit van inbrekersgereedschap. Van het bedrijf was op de tweede etage een ruit vernield. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: inbrekers op heterdaad gepakt
Een getuige waarschuwde maandagochtend de politie nadat hij gezien had dat twee mannen een raam van een woning aan de Spieghelstraat forceerden en naar binnen klommen. De agenten troffen beide mannen, 32 en 33 jaar uit Groningen, aan in de woning. Zij waren druk bezig spullen uit de woning te verzamelen. Beide mannen werden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De 33-jarige man bekende op het bureau ook nog een andere woninginbraak.

Groningen: knokpartij in café
De politie werd maandagnacht gestuurd naar een café aan de Zonnelaan waar een vechtpartij was. Ter plaatse bleken een aantal mannen in het café ruzie hadden gehad met een ander groepje mannen waarbij klappen waren gevallen. Het interieur van het café had schade opgelopen bij de vechtpartij. Er zijn afspraken gemaakt voor het doen van aangifte. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij.

Groningen: rijden onder invloed
Maandagnacht kwam een melding binnen bij de politie dat er van een eetgelegenheid aan de Zonnelaan een ruit was ingegooid. Een getuige wist ter plaatse te melden dat er kort na het glasgerinkel een witte personenauto met hoge snelheid wegreed. Agenten zagen op het moment dat zij met de getuige spraken de bedoelde auto met hoge snelheid langsrijden. De wagen werd achterhaald op de Wegalaan. De bestuurder, een 27-jarige Stadjer, moest de blaastest ondergaan en scoorde een promillage van 1.15. Zijn mogelijke betrokkenheid bij de vernieling wordt onderzocht.

Groningen: verkeerscontroles
In de Nieuwe Ebbingestraat werd maandagavond een controle gehouden op fietsverlichting. In totaal werden 75 bonnen uitgeschreven aan fietsers die de verlichting niet in orde hadden. Een 51-jarige fietser uit Groningen negeerde het stopteken van de controle en werd op het Boterdiep achterhaald. Bij controle bleek de man stevig gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1.7 en kreeg een proces-verbaal. Op het Hoendiep werden bij een gordelcontrole vijf bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die geen gordel droegen. Voor hetzelfde feit werden 10 bonnen geschreven op de Osloweg. In totaal werden daar 150 voertuigen gecontroleerd. Met de lasergun werd op de Beneluxweg de snelheid van een 21-jarige automobilist uit Roden gemeten. Hij reed met een snelheid van 122 km per uur op de weg waar de limiet op 70 km per uur ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de Zernikelaan werden vijf automobilisten met een te hoge snelheid betrapt. In samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat werden maandag 36 vrachtwagencombinaties gecontroleerd op overbelading. 7 bleken te zwaar te zijn en kregen een proces-verbaal. In een van de gevallen moest een tankauto zon 6000 liter benzine overtanken voordat de combinatie weer verder mocht.

Adorp: onbekende vrachtauto verliest band; getuigen gevraagd De politie kreeg maandagochtend rond 08.15 uur de melding dat een vrachtauto op de Provincialeweg tussen Groningen en Adorp een band was verloren. Door de rondspattende stukken autoband werd een passerende auto van een automobilist uit Winsum beschadigd. De vrachtwagen, een getuige spreekt over een model tankwagen, reed door in de richting van Sauwerd. De politie is op zoek naar de vrachtwagenchauffeur. Getuigen die iets meer weten over deze vracht/tankwagen worden verzocht de politie te bellen via 0900 8844 (lokaal tarief)

Hoogezand: poging inbraak
Aan de Hoofdstraat in Hoogezand heeft de politie dinsdagmorgen een 23-jarige man en een 20-jarige vrouw, beiden uit Hoogezand aangehouden. Beide verdachten werden opgepakt nadat getuigen hadden gemeld dat er van een bloemenzaak aan de Hoofdstraat een ruit was ingegooid. Bij het onderzoek van de politie werd de 23-jarige verdachte in de omgeving van de winkel aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement dat door de getuigen werd opgegeven. Korte tijd later meldde zich een vrouw bij de winkel. Ze vroeg belangstellend naar wat er gebeurd was. De vrouw voldeed ook aan het opgegeven signalement en werd eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek naar het bureau gebracht. Uit de bloemenzaak werd niets gestolen.

Winschoten: automobilist onder invloed
De politie heeft maandagmiddag in de M.J. van Olmstraat in Winschoten een 51-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. De man bestuurde een auto en bleek bij een controle onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.4 promille alcohol werd gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Ten Boer/Uithuizen: snelheidscontroles
Op de Provinciale Weg N360 in Ten Boer en op de Hoofdstraat in Uithuizen heeft de politie maandag snelheidscontroles gehouden. In Ten Boer werd van 793 voertuigen de snelheid gemeten. Daarvan reden er 143 sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur. In Uithuizen registreerde de politie de snelheid van 310 voertuigen. Eenentwintig bestuurders reden harden dan 50 km per uur. In Uithuizen reed de snelste 68.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)