Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Dronken bestuurder aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond 13 januari omstreeks 22.15 uur heeft de politie een 32-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie ontving een melding van een getuige die de man slingerend over de weg had zien rijden. Hierop is de politie ter plaatse gegaan. Op de Vleutenseweg zagen zij de bestuurder rijden en gaven hem een stopteken. De bestuurder moest een blaastest afleggen, welke aangaf dat de man teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Een ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 740 ug/l (1,70 promille) in zijn lichaam had. De man kon zijn rijbewijs inleveren en ontving een proces-verbaal.

Aanhouding na achtervolging

UTRECHT- De politie kon na een achtervolging op maandagavond, omstreeks 20.05 uur een 18-jarige bestuurder van een snorfiets uit Zeist aanhouden.

Tijdens een bromfietscontrole zagen agenten de bestuurder op zijn snorfiets rijden richting de Herenweg. De bestuurder reed zonder licht en werd op de Kruisweg staande gehouden door de agenten. Toen er gevraagd werd om legitimatie, begon de man met zijn snorfiets in de hand te rennen en ging er vervolgens rijdend vandoor.

Hierop hebben agenten de achtervolging ingezet en konden zij de man uiteindelijk aanhouden op het Ondiep. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en kreeg hier een proces-verbaal voor niet voldoen aan stopteken, zonder licht rijden en niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat. De snorfiets werd door de politie in beslag genomen.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT- Op de Achter Clarenburg heeft personeel van een winkel op maandag 13 januari, omstreeks 14.40 uur een 37-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. De vrouw had een aantal spullen uit de winkel meegenomen en wilde vervolgens weglopen zonder af te rekenen. Toen een personeelslid haar vroeg om even mee te lopen, schreeuwde de vrouw diverse malen scheldwoorden richting de man en gaf hem tevens een klap in het gezicht. De politie werd gewaarschuwd en hebben de vrouw meegenomen naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval letsel

UTRECHT- Op de Catharijnebaan heeft op maandagmiddag omstreeks 13.55 uur een ongeval letsel plaatsgevonden.

Een 27-jarige bestuurder uit Utrecht reed over de Catharijnebaan, komende uit de richting van het verkeersplein Paardenveld. Voor hem in dezelfde richting reed een 19-jarige bestuurster uit Nieuwegein. Toen de vrouw door het verkeer voor haar plotseling moest remmen, zag de 27-jarige bestuurder dit te laat en botste achter op het voertuig van de vrouw.

Beiden bestuurders liepen met dit ongeval letsel op. De man had lichte hoofdpijn en pijn aan zijn arm, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw had een hoofdwond en was daardoor duizelig, zij is door ambulancepersoneel meegenomen naar het Diak ziekenhuis in Utrecht.

Fietser in botsing met personenauto
UTRECHT- Op het Anne Frankplein heeft op maandagmorgen omstreeks 08.05 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto.

Een 30-jarige vrouw uit Utrecht kwam uit de richting van de Balijebrug aanfietsen en ging in de richting van de Wilhelminalaan. Toen zij het Anne Frankplein wilde oversteken werd zij van opzij aangereden door een personenauto. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Zij liep door dit ongeval een gekneusde schouder op. Zij hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis.

Tips uitzending Opsporing Verzocht
UTRECHT- Op zondag 1 januari werd een prostituee gedwongen tegen haar zin seksuele handelingen te verrichten en werd vervolgens ernstig mishandeld. In het programma Opsporing Verzocht werden maandagavond verschillende fotos getoond van de dader en kwamen in totaal 35 tips binnen.

Een 33-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg werd op 1 januari omstreeks 08.15 uur aangesproken door een nog onbekende man. De man vroeg haar gemeenschap tegen betaling te hebben. De vrouw stemde hiermee in en beiden liepen naar het Willemsplantsoen. De man wilde echter meer dan de vrouw toeliet. De vrouw gaf de man niet zijn zin en de onbekende man keelde de vrouw en sloeg en schopte haar verschillende keren en liep vervolgens weg.

De politie stelde een onderzoek in en wist door middel van camerabeelden een goed signalement van de man te krijgen. Het gaat hier om een man van ongeveer 25-jaar, getinte huidskleur, 1.70 1.75 lang normaal postuur en zwart krullend haar. De man droeg die ochtend een lange ¾ donkere jas met capuchon met witte voering en droeg bruin suède schoenen.

De politie verzoekt eventuele getuigen of vrouwen die eerder op soortgelijke wijze zijn lastig gevallen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld; 0900-8844.

Aanpak overlast
UTRECHT Na meerdere meldingen van onder meer vernielingen en baldadigheid rond het buurthuis aan de Willibrordusstraat hield de politie maandagavond een actie, waarbij dertien jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 22 jaar, werden aangehouden.

De politie zag een groep meisjes en jongens overlast veroorzaken door racen met een snorfiets en auto, bekladden, op het dak van het buurthuis lopen en schreeuwen. Tegen 20.30 uur werd besloten de groep, die op dat moment uit twaalf jongens bestond, aan te houden wegens overlast. Een 17-jarige jongen die zich later meldde op het politiebureau om te vragen waarom zijn broer was aangehouden, werd zelf aangehouden omdat hij op het dak van het buurthuis was gezien. Alle dertien jongens kregen een proces-verbaal voor hinder. De actie krijgt een vervolg.

Achttien illegalen aangehouden
UTRECHT De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag achttien illegaal in Nederland verblijvende personen aan. Het gaat om elf Bulgaren, vier Oekraïners en drie Polen. De Bulgaren zijn dinsdagmorgen vroeg met het vliegtuig naar Bulgarije gebracht.

De politie hield negen illegale Bulgaren aan bij een instap in een pand aan de Heuven Goedhartlaan en twee in een pand aan de Bernadottelaan. Vervolgens controleerde de politie in twee panden aan de Bilderdijkstraat, waar twee Polen en de vier Oekraïners werden aangetroffen. In een pand aan de Rioustraat werd de derde Pool aangehouden. De Oekraïners en de Polen worden eveneens het land uitgezet. Voor de actie werkte de vreemdelingendienst samen met de wijkteams van de politie van Kanaleneiland en Lombok.