Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

13/01/2003
Sluiting AVO's op Ameland

Gemeente Ameland betreurt dat de bewoners van de AVO's Ameland moeten verlaten. We leven intens mee met de gezinnen die hier een bestaan hebben opgebouwd en die nu moeten verhuizen naar een andere plaats. De gemeente heeft in de aanloop naar de sluiting van de AVO's op verschillende manieren geprobeerd om de bewoners te laten blijven. Er is meerdere malen overleg met de hoofddirectie in Rijswijk geweest en de gemeenteraad heeft een motie aangenomen en deze doorgestuurd naar het COA en de verantwoordelijke bewindslieden. Ondanks deze inspanningen blijft het COA bij het besluit dat de AVO's gesloten worden.

De gemeente heeft geen invloed op wat er gebeurt met de bewoners die achtergebleven zijn in de AVO's. Maar de gemeente zou het betreuren dat bewoners valse hoop gaan putten uit particuliere uitlatingen en acties, want daarmee wordt de teleurstelling uiteindelijk dubbel zo groot. Het COA heeft aangeven bij het besluit tot sluiting te blijven en daarom zullen de bewoners het eiland moeten verlaten, maar daar komt dan de teleurstelling bovenop dat de initiatieven tot niks hebben geleid.

De gemeente zal zich blijven informeren over de situatie van de bewoners en hoopt dat deze zonder calamiteiten tot een goed einde komt.

Burgemeester Paul Verhoeven


---

© 2002 Gemeente Ameland