Apple Benelux

Safari al meer dan 500.000 keer gedownload

Bunnik, 10 januari 2003 - Apple kondigt vandaag aan dat Safari, de nieuwe webbrowser van Apple, al meer dan 500.000 keer is gedownload sinds de gratis bètaversie op 7 januari op de Apple website (www.apple.com/nl) is gezet.

"Mac-gebruikers zijn laaiend enthousiast over Safari", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "De webbrowser is snel, bevat innovatieve nieuwe functies en is uiterst gebruiksvriendelijk. Precies wat Mac-gebruikers willen."

Safari is de snelste browser die ooit voor de Mac is gemaakt en bovendien een van de meest innovatieve en gebruiksvriendelijke browsers van dit moment. De uiterst geavanceerde rendering-engine van Safari zorgt ervoor dat webpagina's drie keer zo snel worden geladen en JavaScript twee keer zo snel wordt uitgevoerd als in Microsoft Internet Explorer voor de Mac. Tot de innovatieve voorzieningen van Safari behoren een Google-zoekfunctie die direct in de knoppenbalk is geïntegreerd; SnapBack, een nieuwe manier om snel terug te keren naar de meest recente pagina met zoekresultaten of naar het hoogste niveau van een website wanneer gebruikers een of meerdere niveaus dieper in de site zijn gekomen; een volledig nieuwe manier om bladwijzers te benoemen, te ordenen en weer te geven; en een automatische blokkering van popupvensters met reclame.

De bètaversie van Safari kan per direct gratis worden gedownload vanaf www.apple.com/nl/safari. Voor gebruik van Safari, dat is geoptimaliseerd voor Mac OS X versie 10.2.3, is minimaal Mac OS X versie 10.2 vereist. Het te downloaden bestand is slechts 3 MB groot. Voor gebruik van Safari is maar 7,1 MB ruimte op de harde schijf vereist. De definitieve versie van Safari zal in de loop van 2003 worden uitgebracht.

Voor versie 10.2 van Mac OS X is minimaal 128 MB geheugen vereist. Dit besturingssysteem kan worden gebruikt op de volgende Apple computers: eMac, iMac, iBook, Power Macintosh G3, Power Mac G4 en elke PowerBook die is geïntroduceerd na mei 1998.

© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod en Sherlock zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr