NATIONALE VACATUREBANK.NL

Persbericht

NationaleVacaturebank.nl sluit 2002 winstgevend af

NationaleVacaturebank.nl heeft 2002 met winst afgesloten. Vooral het laatste kwartaal zijn er goede resultaten geboekt. Het aantal zakelijke gebruikers (werkgevers die vacature-advertenties plaatsen op de site) is gestegen tot boven de 25.000. Het aantal aangemelde werkzoekenden bedraagt inmiddels meer dan 100.000. 46% van de kandidaten heeft een MBO opleiding en 54% is hoger opgeleid (43% HBO en 11% WO). Dagelijks worden er meer dan 100.000 vacatures opgevraagd door actief- en latent werkzoekenden.

Uit onderzoek van HR-rendement blijkt dat NationaleVacaturebank.nl het grootste bereik van alle vacaturebanken in Nederland realiseert met maandelijks meer dan 701.000 bezoekers.


-Onze naamsbekendheid is afgelopen jaar enorm gestegen. 75% van de Nederlandse bedrijven kent ons.-, aldus Jan-Peter Cruiming, Managing Director van NationaleVacaturebank.nl. -Deze bekendheid is mede te danken aan de uitgebreide radiocampagne met spots die zijn ingesproken door Hans Wiegel, die tevens, samen met Willem Vermeend, commissaris is bij NationaleVacaturebank.nl.- Ook sluit Cruiming niet uit dat de publiciteit rondom het door PCM en Wegener aangespannen proces, de naamsbekendheid flink heeft vergroot.


-Internet heeft de toekomst. Waar het vroeger zo was dat bedrijven hun vacatures eerst in de krant zetten, zie je nu de tendens dat men de vacatures eerst op internet zet en die respons afwacht. Pas daarna wordt overwogen om, indien nodig, alsnog te adverteren in de krant. Ook de combinatie van print en internet wordt veel ingezet; advertenties met daarin, voor meer informatie, een verwijzing naar internet- aldus Cruiming. -Steeds meer bedrijven die willen besparen op hun advertentiekosten, ontdekken de voordelen van internet; snel, effectief en voordelig. Wij verwachten voor 2003 dan ook een verdubbeling van het aantal gebruikers.-


---
Noot voor de redactie,