Ingezonden persbericht


Nijmegen nieuweling in VVV-vakantiegids City Breaks

Bijna 2 miljoen Nederlanders op stedenreis

Stedentoerisme is nog steeds onveranderd populair, nog sterker, het aantal stedentoeristen blijft fors groeien. Drie op de tien Nederlanders gaan in de komende drie jaar in ieder geval een citytrip maken. Jaarlijks maken dus bijna 2 miljoen Nederlanders een stedentrip. Nieuw is dat diegenen die zich enkele dagen in een vreemde stad willen onderdompelen, steeds vaker op zoek gaan naar nieuwe bestemmingen.

Naast de immer aantrekkelijke hoofdsteden als Londen, Amsterdam en Parijs komen nu ook de andere steden op. In het buitenland zijn dat vooral Barcelona, Wenen, Berlijn en Rome. In het eigen land zijn met name Rotterdam en Maastricht zeer in opkomst. Gemiddeld groeit het toerisme in deze niet-hoofdsteden jaarlijks met zo'n 3,4 procent.

De populariteit van stedentrips is ook weer de reden waarom VVV Vakanties, de touroperator van de VVV-Vakantieboekingscentrales (VBC's), voor de derde keer op rij de gids 'City Breaks' op de markt heeft gebracht. Naast Amsterdam zijn daar in de editie 2003 opnieuw weer Rotterdam, Den Haag, Maastricht en Groningen opgenomen. Nieuwe bestemming dit keer is Nijmegen, dat onder het motto 'Voel je de Keizer te rijk' de laatste jaren al een forse groei van het aantal stadstoeristen ervaart.

Het bijzondere van de nieuwe 'City Breaks'-gids 2003 is dat er opnieuw tal van 'aangeklede' aanbiedingen in zijn te vinden. Zo kun je tussen mei en juni een Maastricht-bezoek extra accent geven door deel te nemen aan het d'Artagnan-festival (de boezemvriend van de Drie Musketiers sneuvelde in de 17e eeuw voor de poorten van Maastricht). Wie nog meer historie uit die tijd wil beleven doet dat tijdens een Rotterdamse 'break' en een bezoek aan de musical 'De Drie Musketiers.

De Groningse hoofdstad wordt bijzonder door een bezoek aan de expositie 'Fatale Vrouwen' in het Groninger Museum en een trip naar Nijmegen is onder meer te combineren met bezoeken aan de Lusemert (de Vlooienmarkt) en de expositie 'Deftige Dames, Hoge Heren' in het museum Het Valkhof. Den Haag biedt volgend jaar het unieke 'Escher in het Paleis' of heel mooi worden in het thermenbad in Scheveningen. Natuurlijk zijn er in de nieuwe VVV-gids ook Van Gogh-arrangementen, waarbij in het kader van 'Van Gogh 150' een stadsreis wordt gekoppeld aan bezoeken aan het Van Gogh museum en het Kröller Müller museum in Otterlo.

De nieuwe VVV-gids City Breaks ligt bij de VVV-kantoren, bij de ANVR-reisbureaus en bij de reizen verkopende Rabo-banken.

Toerisme Recreatie Nederland
Marketing PR
Vlietweg 15
Postbus 458
2260 MG Leidschendam
tel: + 31 (0) 70-3705356
fax: + 31 (0) 70-3705420
mobiel: 06-20 00 43 11
email: mschuiling@holland.com
www.holland.com
www.vvv.nl