Ingezonden persbericht


Wine Professional 2003 groot succes

Eerste editie van kwaliteitswijnbeurs gekenmerkt door hoog niveau

Ondanks de extreme weersomstandigheden is de eerste Wine Professional, 5-9 januari jl. in het Auditorium van Amsterdam RAI, met 3081 officieel geregistreerde bezoekers een groot succes geworden. Exposanten, participanten, organisatoren (The Wine & Food Association en Amsterdam RAI), en bezoekers waren buitengewoon goed te spreken over de hoge kwaliteit van het evenement. Het Auditorium van de RAI bleek een perfecte locatie, het aanbod van de exposanten op gebied van wijn en gastronomie muntte uit in variatie en niveau en het breed opgezette, toonaangevende programma bestaande uit proeverijen, masterclasses, competities, debatten, etc. voorzag de beurs van een aantrekkelijke meerwaarde. Veel waardering was er voor het feit dat tal van vertegenwoordigers van het topsegment van de Nederlandse wijnhandel acte de présence gaven met het beste dat hun assortimenten te bieden hadden. Het aanbod aan overige gastronomische producten sloot hier qua niveau perfect bij aan. Ook voor het dagelijkse avondprogramma - speciale diners bij verschillende gerenommeerde restaurants in Amsterdam - bestond veel animo. Het uitgekiende, zeer strenge toegangsbeleid, tot stand gekomen met medewerking van de exposanten zelf, garandeerde dat de juiste doelgroepen het evenement bezochten.

Participatie van binnen- en buitenlandse coryfeeën Vormde het uitgebreide, boeiende programma met masterclasses en wijn-spijsproeverijen al een extra aansporing Wine Professional te bezoeken, de deelname van verschillende buitenlandse wijnmakers en Nederlandse chefs van naam (aangesloten bij Alliance Gastronomique Néerlandaise, Les Patrons Cuisiniers en Les Jeunes Restaurateurs d'Europe) gaven het programma extra cachet en legde extra nadruk op de connectie kwaliteitswijn-gastronomie. De drie podia bleken echte trekpleisters en met name de uiteenlopende wijn-spijssessies waren keer op keer overvol bezet.

Waardevolle samenwerking met de Hotelschool van het ROC Amsterdam en het Nederlands Gilde van Sommeliers
Het welslagen van Wine Professional was voor een groot deel te danken aan de gecoördineerde samenwerking van de organisatoren met zowel de Hotelschool van het ROC van Amsterdam, als het Nederlands Gilde van Sommeliers. Dagelijks hielpen enkele tientallen leerlingen van de Hotelschool met o.a. de kaartcontrole, een constante aanvoer van schone glazen, het legen van spuugbakken en het in gereedheid brengen van de verschillende podia. Verschillende leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers bewezen hun vakmanschap tijdens de diverse proeverijen en masterclasses.

Wine Professional 2004
Alle betrokkenen zijn het erover eens dat Wine Professional als separate beurs naast de Horecava zijn bestaansrecht bewezen heeft en de voorbereidingen voor een volgende editie in 2004 zullen dan ook niet lang op zich laten wachten.

Amsterdam, 13 januari 2003