Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 14-01-2003
persberichten dinsdagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Wiel op A32 kost banden

MEPPEL - Drie automobilisten hebben maandagavond schade aan hun auto opgelopen nadat ze op de autosnelweg A32 bij Meppel over een wiel waren gereden. Een 39 jarige bestuurder uit Kampen kostte het, evenals een 37 jarige automobilist uit s Hertogenbosch twee banden. De derde auto die over het wiel reed was een lesauto, bestuurd door een 39 jarige aspirant chauffeur uit Meppel. De lesauto liep schade op aan de onderkant van de auto. Het is niet bekend hoe het wiel op de rijbaan van de A32 is terechtgekomen.

Fietsster gewond

ASSEN - Een 13 jarige fietsster uit Assen is maandagmiddag aan het gezicht gewond geraakt toen ze op de kruising Zeilmakersstraat - Mahatma Ghandiweg in Assen bij het oversteken werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 30 jarige automobiliste uit Assen. De fietsster zou geen voorrang hebben verleend aan de automobiliste. Ze kon na behandeling op de huisartsenpost weer naar huis.

Winkeldieven ingerekend

EMMEN - De politie van Emmen heeft maandagmiddag op aanwijzing van een getuige een 39 jarige man en een 47 jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze zijn na voorgeleiding in verzekering gesteld. De getuige had gezien dat het paar tussen V&D en het gemeentehuis bezig was met het verwijderen van labels van kledingstukken. Aan de hand van het signalement werd het tweetal aangetroffen in een sportzaak aan de Hoofdstraat in Emmen. In hun tassen trof de politie kleding aan, afkomstig uit diverse winkels in het Emmer stadscentrum. De man heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De vrouw wil tot dusver van niets weten.

Wijndief aangehouden

ASSEN - Personeel van een supermarkt in Assen heeft maandagmiddag een 24 jarige man uit Schinnen aangehouden en overgedragen aan de politie. De man wilde met vier flessen wijn, die hij niet had betaald, de winkel verlaten. De totale waarde was 9,40 euro. De man is na voorgeleiding met een dagvaarding "heengezonden"

Daders bedreiging aangehouden

EMMEN - De politie van Emmen heeft maandag rond middernacht drie inwoners van Emmen (19 en 20) en Emmer Compascuum (20)aangehouden wegens bedreiging en vuurwapenbezit. De politie ging af op een melding van een vechtpartij in de Hoofdstraat. Daar zouden drie zwarte mannen zijn bedreigd door drie blanke mannen. Een van de blanke mannen zou hebben gedreigd met een pistool. Na enig zoeken werden de drie blanke mannen gevonden in de buurt van het station. Onderzoek aan hun kleding leverde geen wapen op. Met de inzet van een speurhond werd in het struikgewas echter een pistool opgespoord. Het drietal is na voorgeleiding ingesloten. De ruzie zou zijn ontstaan toen een 17 jarige bewoner van de Hoofdstraat vanuit zijn woning zag dat de het trio bezig was zijn fiets te vernielen. Samen met twee buren is hij er op af gegaan. Tijdens de woordenwisseling zou een van de drie blanke mannen een pistool hebben getrokken en dat op de zwarte mannen hebben gericht. De drie aangehouden mannen hebben nog geen verklaring afgelegd.

Controle fietsverlichting

ASSEN / ZUIDLAREN - Bij controles op fietsverlichting op de Vredeveldseweg in Assen en de Annerweg in Zuidlaren hebben op beide lokaties vijf fietsers een bekeuring gekregen omdat ze zonder deugdelijke verlichting reden.

Verkeerscontrole N34

EMMEN - Bij een verkeerscontrole op de N34 bij Emmen zijn maandagavond vijf automobilisten bekeurd. Twee automobilisten zijn gelaserd met meer dan 30 kilometer overschrijding van de maximum snelheid. 1 automobilist reed met zijn mistverlichting aan; 1 keer werd geschreven voor een lekke uitlaat en 1 bestuurder droeg zijn autogordel niet.