Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 14-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Overval supermarkt Oldewierde
ALMERE Bij een overval op de Albert Heijn aan de Oldewierde heeft een onbekende dader een greep in de kassa gedaan. De man kwam circa 19.45 uur de winkel binnen en bedreigde een caissière met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij droeg een bivakmuts en liep direct na de overval de winkel uit, waarna hij volgens getuigen op een gele scooter wegreed richting busbaan. De politie vraagt iedereen, die ter plaatse iets gezien heeft of meer weet van deze zaak, contact op te nemen via nummer 0900-8844 of naar het bureau te komen.

Aanhouding na inbraak
ALMERE Na een melding van een inbraak in een supermarkt op het Saffraanplein is maandagavond een 35-jarige man uit Almere aangehouden. De man was nog binnen toen de politie hem aanhield. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Voor zover bekend was er niets weggenomen.

LELYSTAD Een 29-jarige man uit Lelystad is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het inbreken in een bedrijfsgebouw aan De Schans. Toen de politie daarvan een melding kreeg, bleek een ruit ingegooid te zijn en apparatuur ontvreemd te zijn. Later die nacht zagen agenten in de buurt van het NS station een man lopen, die mogelijk een verdachte zou kunnen zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Agenten troffen in een woning apparatuur aan, die mogelijk afkomstig is van de inbraak.

Aanhouding na ruzie
ALMERE Een 28-jarige man uit Almere is maandagmorgen aangehouden in de Parkwijklaan na een ruzie. Hij bestuurde een bestelauto en stopte voor een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die op straat stond en het verkeer tegenhield om een vrouw op een fiets over te laten steken. Nadat de vrouw voorbij was, trok de bus weer op. Daarbij passeerden de beide mannen elkaar rakelings, waarop de 28-jarige uit zijn bus kwam en er een woordenwisseling ontstond. De mannen raakten slaags met elkaar, waarna de politie beiden meenam naar het bureau. De 28-jarige is gehoord voor eenvoudige mishandeling. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Easy Rider controle
ALMERE Bij een Easy Rider controle op de Binnenhof in Almere Haven zijn maandagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur 16 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Daarvan vertoonden er zes één of meer gebreken. De meesten konden geen verzekeringsbewijs tonen (4) of hadden geen bromfietscertificaat (2). Verder werden nog bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, te hard rijden, verlichting die niet in orde was of het niet hebben van de juiste geel/oranje platen. Tegelijk met deze controle werden ook de automobilisten op deze locatie gecontroleerd op het dragen van gordels. 17 automobilisten kregen een proces verbaal omdat ze geen gordel droegen. Twee van hen konden hun rijbewijs niet tonen, een had geen geldige APK en een geen kentekenbewijs.

Rijden onder invloed
ALMERE Op De Steiger is maandagavond een 54-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden met een lekke band. Hij kwam bijna in botsing met de politieauto, waarop hij werd aangehouden. Bij de blaastest bleek de man een promillage van
1.55 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

BANT Op de Oosterringweg in Bant is maandagavond een 45-jarige man uit Soest bekeurd. Ter hoogte van de A6 werd de automobilist staande gehouden. In plaats van te stoppen op de vluchtstrook, reed hij de A6 op. Daarna werd weer een stopteken gegeven, waarna agenten een controle uitvoerden. De man bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Een ademanalyse wees een promillage uit van 1,1 promille. Daarvoor en voor het rijden zonder geldig rijbewijs, is procesverbaal opgemaakt. Daarna werd de Soester heengezonden.

LELYSTAD Op de Nienoord werd maandagavond een 48-jarige Lelystedeling betrapt op het rijden met alcohol. Hij reed met hoge snelheid over de Zuigerplasdreef, richting de Geldersdreef. Daardoor viel hij agenten op. Nadat hij werd staande gehouden, moest hij blazen. Vervolgens werd hij overgebracht naar het politiebureau, waarna uit een ademanalyse bleek dat het om een promillage ging van 1,2 promille.

Rijbewijs ingevorderd
ALMERE Een 18-jarige jongen uit Amsterdam Zuid-Oost is maandagmiddag aangehouden op de Naarderstraatweg. De jongen reed vlak achter een andere automobilist met 134 km/uur waar hij maximaal 80 km/uur mocht rijden. Bij zijn aanhouding bleek, dat hij net twee weken zijn rijbewijs had. Dat is meteen weer ingevorderd.

SWIFTERBANT Een 35-jarige automobilist uit Lelystad is maandagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt. In Lelystad op de Zuigerplasdreef, zagen de agenten een hard rijdende automobilist, waarna de achtervolging werd ingezet. Via de Houtribweg en de Swifterringeweg kon de man uiteindelijk op de Dronterringweg staande gehouden worden. Daarbij werd een snelheid gemeten van 160 kilometer per uur (154 na meetcorrectie). Vervolgens werd het rijbewijs van de man uit Lelystad ingevorderd.

Aanrijding
EMMELOORD Op de Boslaan raakte maandagmiddag een 51-jarige automobiliste uit Emmeloord gewond. Ze reed in haar auto en werd vermoedelijk afgeleid door haar hond op de achterbank. Hierdoor raakte ze in een slip en botste daarna tegen een boom. De vrouw is met onbekend letsel vervoerd naar het Dr. Jansenziekenhuis.

LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef ter hoogte van de Geldersedreef vond maandagmiddag een aanrijding plaats. Een 26-jarige vrouw uit Zwolle reed in haar auto op de Zuigerplasdreef en wilde afslaan richting de Geldersedreef. Ze zag daarbij een een 16-jarige bromfietser uit Lelystad over het hoofd. Een botsing volgde. De bromfietser bleek na controle door GGD ambulance personeel geen zichtbaar letsel te hebben.

SWIFTERBANT Agenten kregen maandagavond een melding dat er een ongeval gebeurd zou zijn op de Trompettershof. Eenmaal gearriveerd, bleek van een ongeval op die plek geen sprake te zijn, wel werd duidelijk dat een 22-jarige Swifterbanter eerder die avond op de Biddingweg met zijn auto van de weg geraakt was. Hoe hij thuis gekomen is en wat de oorzaak van het ongeval is, is niet duidelijk. Wel dat hij na onderzoek door ambulancepersoneel geen uitwendig letsel bleek te hebben. De politie heeft de auto laten weg laten slepen.

Auto van de weg
LELYSTAD Op de A6 richting Lelystad raakte maandagmorgen een 24-jarige bestuurder uit Ureterp van de weg. Hij gaf aan dat hij op een gegeven moment plotseling moest remmen. Daarna probeerde een botsing te voorkomen door zijn auto richting de vluchtstrook te sturen. De wagen spinde daarna, waarna hij in de middenberm en uiteindelijk in de greppel terechtkwam. De man bleef ongedeerd, de auto werd weggesleept. Voor zover bekend heeft het verkeer hier geen hinder van ondervonden.