Regionale informatiebijeenkomsten

De Rugzak in de regio
Tweede ronde Informatiebijeenkomsten over leerlinggebonden financiering gaat van start

De Eerste Kamer heeft in november 2002 de Regeling Leerlinggebonden financiering, ofwel de Rugzak goedgekeurd. Daarmee is groen licht gegeven voor de invoering van de wet per 1 augustus 2003. Daarom gaat het project "Sterker staan met een Rugzak" binnenkort het land in om ouders voor te lichten over de ins en outs van de nieuwe wetgeving.

Doel van de bijeenkomsten
Ouders van kinderen met een handicap krijgen met de nieuwe wet meer zeggenschap over het onderwijs aan hun kind. Ze krijgen de mogelijkheid om te kiezen voor gewoon onderwijs of speciaal onderwijs. Keuzes maken is pas mogelijk als ouders goed zijn geïnformeerd. Daarom organiseert het project Sterker staan met een Rugzak een tweede ronde voorlichtingsbijeenkomsten over de Rugzak in het land. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen ouders informatie over de mogelijkheden, de regels en de procedures van de leerlinggebonden financiering. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen.

De informatiebijeenkomsten worden op 16 plaatsen in Nederland georganiseerd. De plaatsen en data vindt u hieronder. De toegang is gratis, maar men dient zich wel vooraf aan te melden. Als de belangstelling groot is hebben ouders bij aanmelding voorrang boven andere belangstellenden.

Informatie en aanmelden
Meer informatie vindt u in de folder De Rugzak in de regio. Bellen kan ook met de Rugzak Informatielijn (030-2970689). Ouders kunnen zich aanmelden via de bon uit de folder of via het speciale aanmeldingsformulier.

Waar en wanneer?

* Alkmaar, dinsdag 18 februari

* Almere, dinsdag 20 mei

* Amersfoort, woensdag 23 april

* Amsterdam, woensdag 19 maart

* Arnhem, dinsdag 15 april

* Beilen, woensdag 19 maart

* Breda, dinsdag 13 mei

* Den Haag, donderdag 8 mei

* Eindhoven, woensdag 26 februari

* Groningen, maandag 7 april

* Heerlen, maandag 10 februari

* Kapelle, donderdag 27 maart

* Leeuwarden, dinsdag 4 maart

* Rotterdam, donderdag 20 februari

* Venlo, donderdag 3 april

* Zwolle, maandag 3 maart

Alle bijeenkomsten vinden s avonds plaats, van 19.30 uur tot 22.00 uur.