Gemeente Wassenaar


Vrienden vliegkamp Valkenburg volgen peilingen met argusogen 15-01-2003

Het bestuur van de Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg (SVMV) houdt de verkiezingscampagnes en de peilingen scherp in de gaten. Ruim een week voor de verkiezingen lijkt er volop beweging te zijn in de zetelverdeling, hetgeen zowel gunstig als ongunstig kan uitpakken voor de toekomst van het vliegkamp.

Op dit moment is er nog geen reden tot ongerustheid. In alle peilingen tekent zich nog steeds een meerderheid af van partijen die het vliegkamp willen openhouden. Maar wanneer PvdA, Groen Links, D66 en SP meer terrein winnen, zou dat voor de zoveelste keer een bedreiging kunnen vormen voor de toekomst van vliegkamp Valkenburg.

De SVMV wil de bevolking in de omgeving van Marinevliegkamp Valkenburg er op wijzen dat de landelijke politiek straks gaat besluiten hoe hun achtertuin er uit gaat zien: blijft het een vliegveld en dus een open gebied met een hoge natuurwaarde of wordt het een nieuwe Leidse wijk? In het afgelopen jaar is ons overduidelijk geworden dat de meerderheid van de inwoners van Valkenburg, Wassenaar, Katwijk, Rijnsburg en andere gemeenten in de regio het vliegkamp het liefst willen behouden.

Wilt u net als wij dat het Marinevliegkamp Valkenburg behouden blijft? Bedenk dan heel goed wat u op 22 januari met uw stem doet!