Ingezonden persbericht


HP lanceert nieuwe familie dvd-writers en dvd-media

Amstelveen, 14 januari 2003 - De nieuwe interne en externe dvd-writers van HP leveren grotere prestaties en bieden uitzonderlijk gebruiksgemak tegen een zeer scherpe prijs. De interne HP dvd300i en externe HP dvd300e voeren de opnamesnelheid op tot 4x. Het opnemen van dvd s komt met deze nieuwe writers ook binnen handbereik van consumenten en kleine bedrijven.

Tegelijkertijd introduceert HP een nieuw type 4xdvd+r write-once medium. Het is een uitbreiding op de bestaande serie digitale media voor het opnemen van informatie. Op de dvd s kunnen 4,7 GB aan video-, foto-, muziek- en databestanden worden weggeschreven met een snelheid van 1x, 2,4x of 4x. De schijfjes zijn geschikt voor dvd-spelers en dvd-rom drives. Bovendien zijn ze beschermd tegen het per abuis wissen van informatie.

Inzetbaarheid

Dvd-writers worden met name ingezet bij het creëren van homevideo s, het opnemen van favoriete tv-programma s, het overzetten van videofilms en de opslag van digitale foto s. De nieuwe generatie dvd-writers sluit hierop aan met mogelijkheden voor het eenvoudig bewerken, opnemen en uitwisselen van video s en een grotere opslagcapaciteit. Dat laatste is ook interessant in de zakelijke sfeer voor de back-up van pc s en voor de opslag van muziek in cd- of MP3-formaat.

Hoge snelheid

De nieuwe HP dvd-writers bieden de op dit moment hoogste schrijfsnelheden van 4x2,4x8x. Met 4x-opnames duurt het slechts vijftien minuten om een volle 4,7 write-once dvd+r-disc te branden. Met digitale video duurt dit drie uur. De gebruiker kan met dit apparaat ook cd s branden met een snelheid van 16x10x40x.

Eenvoudig creëren

De HP dvd-writer 300-serie is voorzien van de nieuwste ArcSoft Showbiz DVD software versie 1.3. Hiermee is het creëren van digitale video bijzonder eenvoudig, zelfs voor gebruikers die zoiets nog nooit eerder hebben gedaan. Met deze software zet de gebruiker snel en eenvoudig video-opnames over op de pc en zet hij video s en presentaties van professionele kwaliteit op dvd. Daarbij wordt gebruikgemaakt van één gebruikersinterface voor het vastleggen en bewerken van video. In een paar stappen is een digitale video van start tot finish gereed.

Dvd+rw/+r

De HP dvd-writers maken gebruik van de dvd+r/+rw-technologie. Hierdoor zijn de dvd s geschikt om zowel te worden afgespeeld op vrijwel alle soorten dvd-video s als op dvd-rom-spelers.

Beschikbaarheid en prijzen

De HP dvd-writer dvd300i en HP dvd-writer dvd300e komen in respectievelijk januari en februari op de markt.

Consumentenadviesprijzen inclusief BTW:

* HP dvd-writer dvd 300i ¬ 429,-

* HP dvd 300e ¬ 569,-

* HP dvd+r schijfjes ¬ 3,49 per stuk
Andere HP dvd-schijven zijn:

* dvd+r (worm), 4x schrijfsnelheid: ¬ 3,99 per stuk (inclusief BTW)
* dvd+rw (herschrijfbaar), 2,4x schrijfsnelheid: ¬ 4,99 per stuk (inclusief BTW) Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT-producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Bijgesloten: bijbehorende backgrounder

Contactpersoon voor de redactie:

(