Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-01-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.15 u) Dinsdag, 14 januari 2003

District Maastricht

Maastricht; doorgereden na aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 12.15 uur vond op het Keizer Karelplein in Maastricht een aanrijding plaats waarbij een 26-jarige vrouw uit Rotterdam en een 32-jarige vrouw uit Hellevoetsluis, die op het trottoir liepen, van achter werd geschept door een auto. Ten gevolge van de aanrijding raakten beide vrouwen gewond en werden met allerlei schaafwonden en kneuzingen aan armen en benen voor medische verzorging overgebracht naar het ziekenhuis (konden na medische verzorging/behandeling weer vertrekken). De auto is na de aanrijding door-/weggereden. De politie traceerde de auto even later die middag in Maastricht waarbij de politie informatie kreeg dat het voertuig eind vorig jaar in Belgie was gestolen. Na een achtervolging werden de Belgische inzittenden (een 36-jarige bestuurder van de auto uit Maasmechelen en een 32-jarige vrouw uit Tongeren), die met de auto op de Hermesweg in de berm waren geraakt, aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Omdat de politie vermoedens kreeg dat de Belgische autobestuurder de auto mogelijk onder invloed van verdovende middelen had bestuurd, werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De in Belgie gestolen auto werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; in kraag gevat
Een 51-jarige man uit Gronsveld die afgelopen maandagmiddag omstreeks 14.00 uur op de Brusselsestraat in Maastricht met zijn gsm in de handen stond, merkte opeens dat iemand hem de gsm uit de handen griste. De Gronsveldenaar pakte de straatrover nog beet echter die wist toch weg te rennen. Daarbij viel de gsm en kon het slachtoffer deze weer bij zich steken. Samen met nog anderen ging de Gronsveldenaar de straatrover achterna en wist men hem uiteindelijk op de Abtstraat te achterhalen. Daarbij bleek dat de straatrover een busje traangas in zijn handen had dat het Gronsveldse slachtoffer net op tijd uit de handen trok/griste. De straatrover, een 18-jarige jongeman uit Maastricht werd overgedragen aan de gewaarschuwde en inmiddels gearriveerde politie. Het busje traangas werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; inbraak
Afgelopen maandag werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Kastanjelaan in Maastricht. Inbrekers zijn het afgelopen weekend via het dak de winkel binnengedrongen en hebben geld, allerlei baby-kleding, positie-kleding kinderwagens en knuffels gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; bekeurd
De politie heeft afgelopen maandagmorgen bij verkeerscontroles op de Dr. Bakstraat in Maastricht, binnen een half uur totaal 19 automobilisten bekeurd wegens het ongeoorloofd rijden op de busstrook.

Meerssen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag, Tussen de Bruggen in Meerssen radar snelheidscontroles gehouden. Daarbij controleerde de politie totaal 583 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 40 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid (50 km p/u) overtreden. Een aantal werd ter plaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km p/u. Daarnaast bekeurde de politie ook nog eens 4 automobilisten wegens het niet dragen van de autogordel