Heroriëntatie SAP: focus op landenorganisaties

Bart Hogendoorn Managing Director SAP Nederland B.V.

's Hertogenbosch, 14 januari 2003 - SAP heeft besloten tot een hernieuwde focus op landenorganisaties. Voor SAP Benelux betekent dit dat het management team op lokaal niveau gaat opereren. Bart Hogendoorn is benoemd tot Managing Director van SAP Nederland. Hogendoorn zal direct rapporteren aan Michael Kleinemeier, President EMEA Central.

De reden voor deze heroriëntatie is enerzijds een reactie op de huidige marktontwikkelingen en heeft anderzijds te maken met het verschil in marktkarakteristieken binnen de Benelux. De hernieuwde focus op landenorganisaties moet ervoor zorgen dat SAP nog beter kan inspelen op de behoeften van de lokale markt. De koerswijziging van SAP Benelux maakt deel uit van een wereldwijde strategie van SAP AG. Binnen deze strategie staat een mondiale marktbenadering centraal, die wordt geoptimaliseerd door een lokale aanpak.

Bart Hogendoorn (41) werkt sinds 1998 bij SAP en was werkzaam als Vice President Business Development van de Industrie Business Unit Financial Services. Hogendoorn verdiende zijn sporen in nationale en internationale managementposities op het gebied van marketing en sales in de IT Industrie.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 18.800 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 56.000. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan 50 landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.