Drempels weg


Veel belangstelling regionale pers.

Opstelten installeert drie ambassadeurs Zuid-Holland.

14-01-2003
Op 13 januari installeerde burgemeester Opstelten van Rotterdam de drie regionale ambassadeurs van Drempels Weg. Daarmee gaf hij het startsein voor een maand durende campagne in de provincie Zuid Holland om het internet beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Intentieverklaring
Opstelten vindt toegankelijkheid van internet voor mensen met een handicap is een belangrijk onderwerp. 'Daarom staat hier ook de burgemeester en niet iemand die verantwoordelijk is voor de ICT.' Aangezien de site van de gemeente Rotterdam ook verbetering behoeft voegde de burgemeester meteen de daad bij het woord en ondertekende een intentieverklaring voor www.rotterdam.nl.

Bereikbaarheid
Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis vertelde Opstelten over zijn ervaringen met toegankelijkheid van internet: 'Ik kom dezelfde problemen tegen als de ambassadeurs. Gelukkig heb ik mijn dochters die me kunnen bijspijkeren.' Hij was het er mee eens dat een site die voldoet aan de toegankelijkheidseisen is beter bereikbaar voor iedereen, ook mensen zonder een handicap.

Ambassadeurs
De komende weken zullen de nieuwe gezichten van Drempels Weg hun ronde door Zuid Holland maken. Angela van Leeuwen is motorisch gehandicapt en volgt een studie via internet. Marcel van Dam heeft een verstandelijke handicap. Hij e-mailed veel met zijn zus in Australië. Bram Stolk is visueel gehandicapt en zoekt alles wat hij wil weten op met behulp van internet. Deze drie experts gaan bedrijven en instellingen in Zuid Holland uitleggen welke drempels zij tegenkomen op hun websites en hoe deze knelpunten opgelost kunnen worden.

Pers
De kersverse ambassadeurs werden na hun installatie meteen belaagd door de pers. Iedereen werd geïnterviewd door de regionale radio. Daarna poseerde het trio voor de fotograaf van het Algemeen Dagblad. Voor de regionale televisie liet Angela van Leeuwen zien welke problemen zij tegenkomt op internet.

Bekijk de video en maak kennis met de vertegenwoordigers van de provincie Zuid Holland.