---
Nieuwe managementconsoles en Distribution Server maken BMC Software's PATROL 7 compleet

---

Nieuwegein, 14/01/2003

BMC Software, leider in enterprise beheersystemen, voltooit PATROL 7 met de nieuwe PATROL Central Operator - MS Windows Edition en Web Edition consoles en een nieuwe Distribution Server. Het totaaloverzicht dat elke nieuwe console biedt van beheerde omgevingen - applicaties, databases en besturingssystemen - vermindert operationele complexiteit, verlaagt kosten en verbetert gebruikersgemak. De BMC Software Distribution Server centraliseert productdistributie, vereenvoudigt productconfiguratie en vermindert aan product-upgrades gerelateerde kosten.

Binnen de PATROL-infrastructuur kunnen nieuwe PATROL-oplossingen eenvoudig toegevoegd worden, zodat zowel van eerdere investeringen als nieuwe investeringen in PATROL volop geprofiteerd kan worden. De geavanceerde PATROL-architectuur verlaagt de kosten van systeembeheer door eenvoudiger inzet van toepassingen. Eenduidige communicatie vermindert de complexiteit en de samengevoegde bedrijfsconsole in PATROL Central verbetert de service.

PATROL Central Operator - Microsoft Windows Edition / Web Edition Een PATROL-omgeving kan met de PATROL Central Microsoft Windows Edition en Web Edition nog eenvoudiger beheerd worden. De nieuwe consoles bieden centraal beheer van gebruikersadministratie, inclusief de mogelijkheid gebruikersrechten toe te kennen en de mogelijkheid om ook security en autorisatie centraal te beheren. De consoles bieden een prettige, flexibele interface, waardoor klanten de schat aan informatie afkomstig uit applicaties, systemen, netwerken en databases goed kunnen benutten.

Via de Web Editie van de PATROL Central Operator is PATROL via een standaard webbrowser toegankelijk, zonder installatie van additionele software. Klanten kunnen zo op kantoor of op locatie, waar ook ter wereld, informatie delen via consoles. De Windows Edition biedt toegang tot IT beheerinformatie in een opmaak die naadloos op Microsoft toepassingen aansluit. PATROL-gebruikers beschikken nu over de bekende Windows interface met "drag and drop" voor het ontwerpen van schermen voor navigatieboodschappen, toolbars en andere menu-elementen. Daarnaast kan de functionaliteit van de PATROL Central console eenvoudig uitgebreid worden met additionele modules. Dit resulteert in een bedrijfstotaaloverzicht met een consistente "look and feel" die overeenkomt met de bestaande Web- en Windowsomgeving.

BMC Software Distribution Server
BMC Software Distribution Server biedt een centrale manier voor het inzetten en beheren van gedistribueerde systeemproducten. Ondernemingen kunnen zo sneller reageren op veranderingen in hun omgeving. De Distribution Server verkort de totale distributietijd en vereist slechts minimale BMC Software productkennis voor installatie en upgrade van oplossingen. Dit vertaalt zich in een snellere time-to-value, vereenvoudigd operationeel onderhoud en lagere kosten voor klanten.

De functionaliteit van de Distribution Server omvat installatie en buiten werking stellen van systemen op afstand vanaf één centrale locatie; paralleldistributie van meerdere producten op meerdere systemen; heterogene distributie van Windows en Unix-systemen; voorprogrammeren van distributie op een bepaalde datum/tijdstip, inclusief een "Smart Recovery" voor als het proces wordt verstoord; bekijken van rapporten die distributiestatus controleren, distributiehistoriek verzamelen en resultaten en foutmeldingen tonen.

Prijsstelling en beschikbaarheid
PATROL Central Operator - Microsoft Windows Edition / Web Edition zijn beide per direct beschikbaar en kosten 3.500 USD per stuk. De Distribution Server, sinds december 2002 beschikbaar, is bij de prijs van managementconsoles inbegrepen.

---
END

---
Over BMC Software
BMC Software is leider op het gebied van enterprise systeembeheer. De onderneming helpt klanten pro-actief bij het verbeteren van de service, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op basis van haar Assuring Business Availability®-concept. De oplossingen van BMC Software omvatten bedrijfssystemen, applicaties en databases. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in het boekjaar 2002 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com/netherlands.
Voor redactionele informatie:
BMC Software B.V.
Hanneke Oudshoorn

+31 30 608 5500
Hanneke_Oudshoorn@bmc.com
NewsEngine PR Nederland
Ineke Tiesinga

+31 20 567 21 70
ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:BMC0007-10AEAA