Politie Amsterdam-Amstelland

Doodgeschoten in auto
14-1-2003. Vanochtend rond kwart over acht is een man, die op de Oud Diemerlaan als bestuurder in een auto zat, doodgeschoten. Het slachtoffer stond vermoedelijk stil met zijn auto toen hij door een onbekende schutter meerdere keren werd beschoten. De man is ten gevolge van deze schietpartij ter plaatse overleden. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. De rechercheurs en de technische recherche hebben de zaak in onderzoek. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen van dit incident dat zich in de directe omgeving van het station heeft afgespeeld. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche: 0900-8844

---
Lichaam man gevonden
13-1-2003. Zondagmiddag rond kwart voor één zag een brugwachter een lichaam drijven in het water van de Schippersgracht. Het stoffelijk overschot bleek van een nog onbekende man te zijn. De recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van het slachtoffer. Sectie moet uitwijzen hoe hij om het leven is gekomen.

---
Actie illegale prostitutie
14-1-2003. Bij een gerichte actie tegen illegale prostitutie op de Theemsweg heeft de politie gisteravond 68 personen aangehouden, voornamelijk Roemenen en Bulgaren. Vanochtend zijn 49 daarvan op het vliegtuig gezet. Bij de actie werden 80 politiemensen ingezet.
---
Drankrijder gepakt
14-1-2003. Vannacht werd na een korte achtervolging een 24-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Bij een ademtest werd een alcoholwaarde van ruim 1,2 promille gemeten. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.
---
Gewapende overval
14-1-2003. Gisteravond rond zes uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel op de Rozengracht. Een man kwam de winkel binnen en rekende eerst een boodschap af. Vrijwel direct daarna bedreigde hij het aanwezige personeel met een mes. De man ging er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag vandoor in de richting van de Marnixstraat.

---
Dronken spookrijder
14-1-2003. Vannacht is een 41-jarige man aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Rond vier uur zag de politie hem over de linkerrijbaan van de Australiehavenweg rijden in de richting van Haarlem. Toen de man werd staande gehouden, rolde hij zowat uit de auto. Hij bleek behoorlijk onder invloed te zijn. De man weigerde iedere medewerking aan een blaastest en weigerde ook een bloedonderzoek. Hij kan hierdoor een maximale straf tegemoet zien en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

---

Alcomobilist hardleers
14-1-2003. Vannacht werd een 47-jarige automobilist op het Voorlandpad aangehouden omdat hij te veel had gedronken. De man trok de aandacht van de politie omdat hij slingerend over de weg reed. Op een politiebureau blies de man 735 ug \ l (1.65 promille). Hij kreeg een rijverbod voor acht uur en moest zijn rijbewijs inleveren. De man bleek hardleers. Hij werd rond halfvijf op de Poeldijkstraat voor de tweede keer rijdend aangetroffen.