AutoRai

14-1-2003

SsangYong Rexton Dierenartsauto van het Jaar 2002

De SsangYong Rexton is tijdens het Maastricht International Congress on Equine Medicine (MICEM) uitgeroepen tot Dierenartsauto van het Jaar 2002. Afgelopen december werd dit congres, waarbij de geneeskunde van paarden centraal staat, voor de vierde keer georganiseerd. Dierenartsen, veeartsen, wetenschappers en studenten uit heel Europa bespreken gedurende dit tweedaagse congres de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diergeneeskunde én autos.

Dierenartsen, en met name veeartsen, moeten voor hun werk vaak de gebaande paden verlaten. Een bedrijfswagen van een veearts dient dan ook tegen een stootje te kunnen en vierwielaandrijving is absoluut onmisbaar. Daarnaast heeft de arts behoefte aan een zeer ruime auto waarin hij al zijn apparatuur en overige benodigdheden kwijt kan, praktisch en overzichtelijk. De SsangYong Rexton beantwoordt uitstekend aan deze eisen.

SsangYong betrad in 2002 met de Rexton de koningsklasse van de 4x4-markt. In dit topsegment heersen de 4WDs die zich op het gebied van comfort, uitrusting en prestaties moeiteloos kunnen meten met de top van de sedanmarkt. Daarnaast beschikken de autos in deze klasse over een indrukwekkende uitstraling en buitengewoon veel ruimte. Juist ook deze kwaliteiten van de Rexton worden door de leden van het MICEM onderkend.

Robuust en verfijnd
Ondanks het robuuste karakter van de Rexton is het interieur luxe en verfijnd. Het kenmerkt zich door veel ruimte, veel opbergmogelijkheden, een verzorgd ontwerp en een praktische indeling. Het dashboard is logisch ingedeeld en fraai om te zien. De lederen bekleding (optioneel) en de metaal- en houtkleurige accenten onderstrepen de luxe sfeer. Een volautomatische airconditioning is standaard.

Een dierenarts moet altijd op zijn auto kunnen rekenen. De hoogstaande techniek in de Rexton maakt dat hij te allen tijde een betrouwbare partner is. Vooral de Mercedes-Benz krachtbron onder de motorkap draagt hier sterk aan bij. Naast de benzinemotor met een inhoud van 3,2 liter is de Rexton sinds kort ook leverbaar met een krachtige dieselmotor. Deze nieuwe vijfcilinder turbodieselmotor heeft een inhoud van 2,9 liter. De motor blinkt uit door zijn lage onderhoudskosten en zijn lange levensduur. Hij levert een maximumvermogen van 120 pk bij 4000 toeren per minuut en een maximumkoppel van 256 Nm bij 2400 toeren. Standaard is de Rexton met dieselmotor voorzien van een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Tegen meerprijs is er een automatische transmissie leverbaar. Ook het aanhangwagengewicht dat de Rexton (handgeschakeld én automaat) kan trekken, is indrukwekkend: tot maar liefst 3500 kg geremd.

De SsangYong Rexton is verkrijgbaar vanaf 29.899,- (excl. BTW), voor de grijs kentekenuitvoering.