Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.20 u) Dinsdag, 14 januari 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; waterleiding gesprongen
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie een melding van wateroverlast in een flatwoning aan de Saffierstraat in Heerlen. Bleek in een van de flatwoningen een waterleiding te zijn gesprongen waarbij het water in de flat al zon 10 centimeter in de woning stond. Daarbij zocht het water zich een weg naar een beneden gelegen flatwoning. Deze beneden-flatwoning liep daarbij ook de nodige waterschade op zoals doorweekte vloerbedekking, natte meubilering en hier en daar kwam het behang van de muren. Gewaarschuwde monteurs gingen vannacht de gesprongen waterleiding repareren.

Heerlen/Brunssum; inbraken
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan het Varenerf in Heerlen. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een computer gestolen. Bij een inbraak afgelopen weekend in een woning aan de Bokstraat in Heerlen maakten inbrekers allerlei electrisch gereedschap buit zoals een boormachine, een flex- en zaagmachines. Bewoners van een woning aan de Akerstraat in Heerlen moeten nog nakijken wat er allemaal is gestolen bij een inbraak afgelopen dagen in hun woning.
Afgelopen maandagnamiddag/avond is ingebroken in een woning aan de Wijenweg in Brunssum. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben papieren en sieraden gestolen. Sieraden, een computer, papieren en fotocameras was de buit bij een inbraak afgelopen weekend in een woning aan de Haagstraat in Merkelbeek. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; boete
De politie heeft een van de bewoners van een woning aan de Mettebos in Brunssum, in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie, bekeurd met een boete van vijfhonderd Euro. Bij controle trof de politie in de kelderbox een hennepkwekerij met totaal 49 hennepplanten. Die werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Omdat de politie niet uitsloot dat met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Die heeft de electriciteitsmeter vervangen en meegenomen om deze nader te onderzoeken.

Landgraaf; brand
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 14.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Hopelerweg in Landgraaf. Bleek brand te zijn ontstaan ter hoogte van het dak van een woning. De politie heeft de bewoners (een van hen trachtte met emmers water de brand te blussen) uit de woning gehaald. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk dat de brand is ontstaan als gevolg van oververhitting van een kachelpijp, ter hoogte van het dak.

Vaals; beroofd van autoped
Een 16-jarige jongen uit Vaals heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal met geweld. De jongen liep afgelopen maandagavond omstreeks 18.45 uur met een autoped op de Selzerbeeklaan in Vaals toen een drietal mannen (een van hen had een rode jas aan) kwam aangelopen die hem plotseling vastpakten en in de struiken duwden. Toen het slachtoffer weer opstond werd hij vervolgens in zijn gezicht geslagen waarna het gewelddadige drietal met de autoped er vandoor liep. De politie in Vaals stelt een nader onderzoek in en is daarbij op zoek naar getuigen.

Landgraaf; in gestolen auto
Bij controle afgelopen maandagmiddag op het Stationsplein in Landgraaf van een 38-jarige bestuurder van een auto uit Wermelskirchen (D) bleek dat de auto waarin de Duitser zat in Wuppertal (D) was gestolen. De auto werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto vond de politie bij nader onderzoek een paar gram verdovende middelen (vermoedelijk heroine) die de politie eveneens in beslag nam. De politie stelt een nader onderzoek in.

Simpelveld; ingebroken
Afgelopen maandagavond is ingebroken in een woning aan de Schilterstraat in Simpelveld. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben een dvd-speler, cds, een fotocamera en kleding gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.