Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-01-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.30 u) Dinsdag, 14 januari 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; bekeuringen
Bij surveillance en toezicht afgelopen maandag in en om het Sittardse winkelcentrum heeft de politie totaal 12 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het fietsen in het voetgangersdomein, het niet dragen van de autogordel tot het illegaal/foutief parkeren.

Sittard-Geleen; poging verkrachting
Een inwoonster van Sittard heeft bij de politie aangifte gedaan van poging verkrachting. Het slachtoffer was afgelopen maandag omstreeks 16.45 u. op een parkeerplaats aan de Eisenhowerstraat in Sittard doende bij haar auto toen zij plotseling werd vastgegrepen. Het slachtoffer kwam op een gegeven moment ten val en belandde in de struiken. Doordat het slachtoffer zich hevig verweerde teneinde aan haar belager te ontkomen, ging die er vandoor en rende weg in de richting van de Tunnelstraat. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze op zoek is naar getuigen. Getuigen kunnen met de Sittardse politie contact opnemen via tel. 0900 8844.

Buchten; ingebroken
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht is ingebroken in een winkel aan de Dorpstraat in Buchten. Inbrekers zijn via de achterzijde het pand binnengedrongen en hebben uit de kassa het klein-/wisselgeld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Beek; winkeldief
Personeel van een winkel in het Makado-winkelcentrum betrapte afgelopen maandagmiddag een 26-jarige man uit Born bij diefstal van scheermesjes. Bleek dat de verdachte in een andere winkel aldaar een strijkijzer en een databank had gestolen. Alle gestolen goederen werden door de inmiddels gewaarschuwde politie in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren/winkels. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.