Ingezonden persbericht


Reuters registreert ruim 225.000 financiele professionals voor reuters messaging

Amsterdam, 14 januari 2003 - Reuters, wereldwijd leverancier van informatie, nieuws en technologie, heeft al meer dan 225.000 financiële professionals in 116 landen geregistreerd voor Reuters Messaging, haar nieuwe instant messaging service. Met dit aantal overtrof het bedrijf zijn ambitieuze doelstelling van 175.000 gebruikers voor het eind van 2002.

Met het in oktober 2002 geïntroduceerde Reuters Messaging kunnen financiële professionals direct communiceren met collega's en klanten. Tegelijkertijd voldoen ze aan de specifieke eisen van financiële instellingen op het gebied van beveiliging en regelgeving. Reuters Messaging is beschikbaar als onderdeel van de belangrijkste Reuters-producten en als afzonderlijke dienst.

Tom Glocer, CEO van de Reuters Group: "Al twee maanden na de introductie is Reuters Messaging de toonaangevende online communicatiedienst voor de financiële wereld. De kracht van deze dienst is de beschikbaarheid voor elke Microsoft-desktop en de integratie van snelle, veilige en betrouwbare communicatie in de systemen die financiële professionals bij hun activiteiten gebruiken. We richten ons nu op het uitbreiden van het aantal gebruikers en opde promotie van toepassingen binnen andere sectoren. Daarnaast willen we de mogelijkheden van dit 'collaboration tool' verder ontwikkelen en gerelateerde systemen op de markt brengen."

In Europa maken ruim 100.000 financiële professionals bij bedrijven als Deutsche Asset Management, Dresdner Kleinwort Wasserstein en Wiener Boerse gebruik van Reuters Messaging. Sabina Haas, Head of Information Products bij Wiener Boerse AG, zegt hierover: "Eén van onze rollen is die van intermediair in de Oostenrijkse kapitaalmarkt. Daarbij zijn communicatie en informatie cruciaal. Met Reuters Messaging kunnen we onze contacten met nationale en internationale marktpartijen aanzienlijk verdiepen."

In de Verenigde Staten zijn ondertussen bijna 80.000 financiële professionals voor de dienst geregistreerd, waaronder de werknemers van Putnam Investments, CoVision Capital Group, Amerex Group and Acadian Asset Management, Inc. Buy-side trading, portfolio- en researchfuncties, investeringsbanken en participanten in de commodities- en energiemarkten hebben Reuters Messaging inmiddels geaccepteerd als behulpzame 'collaboration tool'. Bridge Trading, een dochteronderneming van Reuters, gebruikt Reuters Messaging als communicatiemiddel met haar 700 buy-side wederpartijen.

In Aziatische markten als China, Singapore, Hongkong, Japan, Indonesië, Australië, India en Vietnam zetten meer dan 32.000 financiële professionals Reuters Messaging in. De dienst is vooral populair in de retailmarkt, waar bedrijven moeten kunnen communiceren met geografisch verspreide locaties. Ook het aantal gebruikers binnen de energiemarkt in deze regio groeit snel.

Reuters Messaging is beschikbaar als onderdeel van diverse desktopservices van Reuters, waaronder Reuters 3000 Xtra, Reuters Plus voor de Noord-Amerikaanse retailmarkt en Reuters BridgeStation voor institutionele beleggers, investeringsbanken en portfoliomanagementondernemingen.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 18.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.500 werknemers in 198 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.